Hukuk fakültesini bırakmak

Bence pişman olacaksın gibi. Hayırlısını diliyorum.

Sınıf Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği ikilisi iş istihdamı açısından çok daha iyi tercihler. Çoğu insan bu durumda biraz duygusal düşünüyor, ancak Psikoloji ve Hukuk bölümlerinin eskisi gibi iş istihdamı yüksek meslek olmaktan çok uzakta olduğunu hatırlamakta fayda var.

Kesinlikle öyle. 17 yaşında üniversite tercihi yapan bir çocuk bunları nasıl düşünsün ki. Aklım başıma çok sonra geldi. Artık hukuktur psikolojidir işletmedir vs. okunmaz. Tabi işletme derken dandik üniversitelerdeki işletmeleri kastediyorum.

Çevreniz sağlamsa ve hukukla ilgilenen insanlar varsa bırakmanız mantıklı olmaz ancak diğer türlü dediğiniz gibi.

Bence pişman olacaksın gibi. Hayırlısını diliyorum.
Pişman olacağını pek sanmıyorum. Hukuk artık okunmaması gereken birinci bölüm. O kadar çok mezun var ki aklın hayalin durur. Her sene 15-16 bin kişilik mezun veren başka bölüm yok. Yani ben herkese söylüyorum okumayın diye. Gidin onun yerine meslek öğrenin fayansçı olun boyacı olun veya çiğköfteci olun daha iyi. Okumayın artık. Arkadaş öğretmenlik seçecekmiş orası da ayrı sıkıntı ama hukuk kesinlikle okunmaz altını çizerek söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…