Hukuk için yeniden YKS'ye hazırlanılır mı?

699453

Centipat
Merhaba İstanbul'da bİr devlet ünİversİtesİnde turİzm İşletmecİlİğİ okuyorum. Aslında bölümden mezun olup da İşsİz kalan İnsan yok denecek kadar az ama İçİmde hukuka geçmek gİbİ bİr İstek var. Hukuk okuyan okuduğu tanıdığı olan kİşİler yardımcı olursa sevİnİrİm. Sİzce hukuka geçİlİr mİ İş İmkanları nasıl aç kalır mıyım

Seviyorsanız neden olmasın ama hukuk gerçekten zor.

Seviyorsanız neden olmasın ama hukuk gerçekten zor.

Açıkçası zorluğu falan çok önemli değil benim için tek amacım para kazanmak ama çok fazla mezunu olduğu iş bulmasının zor olduğu söyleniyor kafam karışıyor bu yüzden.

İstanbul içinde Devlet üniversitesinde bulunan 3 tane Turizm İşletmeciliği var: Boğaziçi, Medeniyet ve İÜ.

Okuduğun üniversite Boğaziçi olamaz çünkü eğer öyle olsaydı yatay geçiş ile Galatasaray ve Boğaziçi hariç istediğin Hukuk fakültesine yatay geçiş yapabilirdin. Ayrıca düzgün bir şekilde üniversitenin adını da belirtirdin.

Eğer İstanbul Üniversitesinde okuyorsan geçen sene son giren kişi 300 bin ile girmiş ki 200 binlerden bile hatrı sayılır bir Hukuk fakültesine yetecek sıralamaya çekmen imkansız gibi bir şey. Zaten sınava birkaç kere daha girip bu sıralamayı yapmışsın. O yüzden Hukuk kazanma hayalleri kurarsan sadece kendini hırpalarsın.

Burada yazdığın yorumların çoğu LARP gibi geldi. Hacettepe İktisat tutturacak puanın varmış lakin her nedense polislik için hazırlanıyormuşsun. O kadar insan gördüm, polislik için hazırlananlar arasında gördüğüm en yüksek derece EA 250 bin idi.

Eğer bölümün ve üniversiten hakkında yine LARP yapmıyorsan çok yüksek ihtimalle Medeniyet Üniversitesinde okuyorsun. Çünkü hazırlık okumamışsın. Diğer ikisinde hazırlık var. Hazırlığı atladığına dair bir emare de bulamadım. Ama evine uzak bir üniversite olduğundan emin olamadım. Medeniyet te en düşük 360 bin ile öğrenci almış. İÜ için söylediklerimin aynısı geçerli.

Sert ama doğru bir yorum olmuş, katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…