Ben de seninle benzer şeyleri düşündüm zamanında, o yüzden hislerini anlıyorum.
Eğer sosyal derslerde iyisen ve hukuk ilgini çekiyorsa, eşit ağırlık seçip matematiğe yüklenerek hukuk hedeflemek mantıklı olabilir. Hukuk bölümü çok fazla matematik istemiyor ama TYT-AYT için belli bir seviyeye gelmek şart. Yani zorlayıcı olur ama imkânsız değil, düzenli çalışmayla aşılır.
Öte yandan yazılıma ilgilin varsa ve e-ticaretle uğraşıyorsan, bu yönünü de küçümseme derim. Yazılım sektörü şu anda hem iş hem de maddi anlamda çok geniş imkanlar sunuyor. Ama burada da kendini çok geliştirmen gerekiyor. Sayısal derslere hakimiyet ve sürekli pratik şart.
Bence burada kritik soru şu: Günün sonunda kendini nerede görmek istiyorsun? İnsanlarla, hukukla ve sistemle mi uğraşmak istiyorsun yoksa teknoloji, projeler ve kodlarla mı?
Kararını verirken sadece "hangisi iş bulmakta avantajlı" diye düşünme. Uzun vadede seni ne mutlu eder, hangisi seni daha çok yansıtır, ona odaklan.
Ve evet, eşit ağırlık seçip matematiğe yüklenip hukuk hedeflemek mantıklı bir yol olur. Ama yazılımı seviyorsan, belki sayısal da düşünülmeli.
Kolay gelsin dostum, umarım aklına yatan bir karar verirsin.