Hukuk okumak mantıklı mıdır?

Police

Hectopat
Daha fazla  
Hukuk okumak mantıklı mıdır? İş alanı geniş midir?

Hukukun iş alanı geniştir ama öğretim hayatı sıkıntılıdır ve sosyal hayatı kısıtılar ayrıca okumak istiyorsanız iyi bir üniversite tercih etmelisiniz. Hukuk eskisi kadar ismiyle iş yapan bir bölüm değil artık.

Avukatlar olma dese de bence hala 10 numara bölüm. Gazi ve Ankara üni Hukukta arkadaşlarım vardı hepsi hayatını çok güzel şekilde kurdu. Tam burslu Çağ ünide okuyan arkadaşım bile ofis açmış.

Eşit ağırlık bölümlerinde hâlâ hangi üniversitede okursan oku sadece diplomayla en geniş iş imkanları sunan bölümlerden biridir. Ancak bu iş bulsanız bile mutlaka çok iyi şartlarda çalışacağınız garantisi vermiyor, hukuk mezunu olmasına rağmen özel sektörde başkasının yanında çalışarak uzun çalışma saatleri karşılığında çok az maaş alanlar yani deyim yerindeyse "sürünenler" de var. Ancak kendinizi geliştirirseniz elbette iyi yerlere de gelebilirsiniz.

Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de bu mesleği sevip sevmeyeceğiniz de önemlidir. Örneğin avukat olacaksanız hukuki danışmanlık yapmayı ve mahkemelerde müvekkilinizi temsil etmeyi sevecek misiniz? Böyle bir meslekle bir ömür geçirmek isteyecek misiniz?

Önüne geleni dava edersin. Market, şirket, adam.. zevkli.

Ben 91 kardeşim 95 doğunlu. Kardeşim hukuk okudu halim veya savcı içi çabaladı. Tüm sınavları okul hayatı dörtlük parmakla gösterilen öğrenciydi gecesi gündüzü belli değildi sosyal hayatı kısıtlıydı istediği zaman istediği şeyi yapamıyor gezemiyordu rahat belki daha az bile söylemiş olabilirim 5 kere sınava girdi hepsinde tam puan alsın notları vs hepsi yüksekti ama her seferinde sözlü birebir mülakatta takıldı 4-5 kere belki daha az bile demiş olabilirim daha yeni çok yakın zamanda kararını değiştirdi şimdi yeni icra müdürü oldu atandı tabi yine öncesi 1-2 kere sınava ve 1-2 mülakata girdi şimdi ise yerinin belli olmasını bekliyor.
Ciddi torpil isteyen konu hatta torpilin torpili
Söylemediğim daha çok şey var

Diğer yandan diğer tartışması konusu olan konu ise hukuk okuyan twicht bitçiler var avukat vs olan onlar neyse…
Bu olayın kardeşimin görmesini duymasın diye çabalıyorum halen daha üzülmesin diye.

Cevap veren herkese teşekkür ederim. İyi geceler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…