Hukuki destek

Şöyle belirteyim babam ölmeden birinci adama satıyor parasını da alıyor o konuda bizim de ilk alıcının da bir sorunu yok. Bu ilk alıcı da 2.kişiye 19 bin lira bedelle satıyor bu 2.kişi de yine şahsen tanıdık, işte sorun bu ikinci alıcıda ilk alıcı ile ilgili bir problem yok zaten ve bu son alıcı 2007deki 19 bin lirasının bugün 200 bin lira ettiğini söylüyor, bu neye göre hesaplanır nasıl hesaplanır bunu bilemiyorum. He dersen ki o 19bini de ödemek zorunda değilsin evet hukuken değilim ama ortada alışveriş var kul hakkına girerim. Can güvenliğilik bir durum yok açıkçası sadece belki lafla zorbalık yoksa elbette başvururum. Okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

2.Alıcıyla alakanız nedir? Neden sizden para istiyor?

2.Alıcıyla alakanız nedir? Neden sizden para istiyor?
1. Alıcı da babamın ölümünden sonra sattı ya dolayısıyla 2. Alıcıda da babamın tapusu var e hak sahibi de biziz almaktan falan vazgeçip o dönem 1. Kişiden aldığı parasının bugüne kadar ki faizini hesaplıyor.

Eğer tapunuzu size geri vermemekte ısrarcıysa tapu dairesinden yenisini alabilirsiniz. Onda isterse o tapudan 100 tane olsun, eğer tapunun üzerinde babanızın ismi varsa hiçbir şey yapamaz. Kul hakkına girmiş olursunuz evet, ama zaten 1. kişiden aldıysa bu parayı 1. kişinin ödemesi gerekmez mi? Sonuçta parayı alan kişi de 1. alıcı, geri ödemesi gereken de o. Eğer ben yine yanlış anladıysam durumu, yani sizin ödemeniz gerekiyorsa da 19 bin TL'yi ödeyin fakat faizine bulaşmayın. Zaten faiz almak ödemek harcamak her türlüsü haramdır. Rica ederim.

Yani baban ölmeden önce tapu devri yapamadığı için 2.alıcı da tapuda ismi olmadığı için geri iade etmek istiyor öyle mi? 1.alıcı satmış ona 1.alıcıdan alsın parasını ya da dava açsın size. Siz isteseniz her türlü onlardan para alırsınız çünkü sizin babanızın tapusu onların elinde geziyor ve babanızdan resmi olarak satın almamışlar belki de tapuyu çaldılar? Mahkeme sizi haklı bulur. Hiç bir şey demeyin tehdit ettikleri anda ekran görüntüsü ya da ses kaydı vs alın siz dava açın. Hatta gidin tapuyu isteyin arsa bizim arsamız diyin resmi olarak bize ait diyin küfür ederlerse onu da kaydedin hakaret davası açarsınız TCK 125den. Eğer üstünüze gelirlerse ve tapu sizin için önemli değilse "dava açabilirsiniz" diyin bırakın açsınlar nasıl olsa siz haklı olacaksınız.

Zaten tapu devlette de var. Tapulu alım satımlar devlette resmi kurumda kayıtlı duruyor. Tapunun başka bir kopyasını alabilir yani. Adamdan almaya uğraşmasın.

Hocam 1. Alan beni alakadar etmez aranızda ne yaparsanız yapın durumlarında. Para konusunda da adamın aldığı yer bugün değerli bir konumda ve elbette 19 bin liraya gözü doyacak bir karakter beklemiyorum ama o 19 bin hangi hesapla bugün 200 hesaplamış bilemiyorum. Bunun kanunu nedir o sorunun cevabını aradım aslında. Durumlar böyle işte, tekrardan teşekkür ederim.

Kanunu falan olsa ne yazar adam kafasından uydurmuş. Teknik olarak bakarsak,1. sözde "alıcı" 2.yi dolandırmış. Dolandırırkende sizin vefat etmiş babanızın tapusunu ismini kullanmış. 2.alıcı ise sizden para isteyip saçmalayıp sizin huzurunuzu bozuyor. İkisine de dava açın tazminat alın davalar kapanıp tazminatları aldıktan sonra gidin hem babanızın arsasını satın hem de tazminatları birleştirip ev ya da araba alın mis gibi oturun. Allah rahmet eylesin bu arada babanıza.

Neyin kul hakkı? 1.kişi keyfe keder tapuyu üstüne almamış anladığım kadarıyla. 2.kişiye de bunu söyleyerek satmıştır illaki. Söylemese de noterde ortaya çıkar. Sonuç olarak 2.kişi bu durumu biliyordu. Bu 13 gün ürünü kullanıp sonra neyse ya sevmedim deyip iade etmek gibi bir şey. 2.kişi ne sizden ne 1.kişiden hiçbir maddi, manevi hak talep edemez. Alırken bilmemesine imkan yok. Dava açar kazanamaz eğer vicdanınız rahat etmezse gel sana 19.000 vereyim dersiniz verirsiniz.

Hocam 19 bin TL'yi 1. alıcı almadı mı? E o zaman onun ödemesi lazım. Eğer ödemiyorsa sen de ödemek veya satmak zorunda hissetme kendini. Ama bak yine söylüyorum benim yanlış anladığım veya atladığım bir yer varsa ve parayı sen ödemeliysen eğer, o zaman 19 bini öde ve işin içinden çık. Faizi sakın ödeme. İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…