Evet kesinlikle hepsinin farkındayım bunların, bu karaktersizler bugün yer para ettiği için yüksek meblalara da gücümün yetmediğini bildikleri için bunun peşindeler, insanlara paramızı aldılar bugün para ediyor diye yerimize konacak demenin peşindeler halbuki kendileri bunun peşinde. Ben yalnızca bu parayı hukuki hesaplayıp önlerine paralarının ederini atıp ağızları sussun istiyorum.Yani baban ölmeden önce tapu devri yapamadığı için 2.alıcı da tapuda ismi olmadığı için geri iade etmek istiyor öyle mi? 1.alıcı satmış ona 1.alıcıdan alsın parasını ya da dava açsın size. Siz isteseniz her türlü onlardan para alırsınız çünkü sizin babanızın tapusu onların elinde geziyor ve babanızdan resmi olarak satın almamışlar belki de tapuyu çaldılar? Mahkeme sizi haklı bulur. Hiç bir şey demeyin tehdit ettikleri anda ekran görüntüsü ya da ses kaydı vs alın siz dava açın. Hatta gidin tapuyu isteyin arsa bizim arsamız diyin resmi olarak bize ait diyin küfür ederlerse onu da kaydedin hakaret davası açarsınız TCK 125den. Eğer üstünüze gelirlerse ve tapu sizin için önemli değilse "dava açabilirsiniz" diyin bırakın açsınlar nasıl olsa siz haklı olacaksınız.
Arayacaklar bugün annem pek beni konuşturmuyor biraz öfke kontrolü problemlerim olduğu için ama konuşacağım bakalım ne türlü kavgalar çıkacak. Zaten kendisi değil kardeşini aratıyor.Hocam 19 bin TL'yi 1. alıcı almadı mı? E o zaman onun ödemesi lazım. Eğer ödemiyorsa sen de ödemek veya satmak zorunda hissetme kendini. Ama bak yine söylüyorum benim yanlış anladığım veya atladığım bir yer varsa ve parayı sen ödemeliysen eğer, o zaman 19 bini öde ve işin içinden çık. Faizi sakın ödeme. İyi forumlar.
Yok ya hiç verme git 20 bin liraya 20 yetime yardım yap. Yeni tapu çıkart çıkartırken zaten babandan miras vs olarak kime geçiyorsa onun üstüne olarak çıkacak ölü birisinin adına çıkamayacağı için. Babanızın arsayı sattığına dair kanıt yok ve arsa satışları noterde vesaire yetkili kişi karşısında(mahkeme gibi) gerçekleşiyor yani keyfine göre gel kardeş al şu tapuyu yapamıyorsun yaparsan hiç bir hak vs olmuyor yani devlet görmediği için "ben bilmem sistemde kimin adı varsa arsa onundur" diyor.Evet kesinlikle hepsinin farkındayım bunların, bu karaktersizler bugün yer para ettiği için yüksek meblalara da gücümün yetmediğini bildikleri için bunun peşindeler, insanlara paramızı aldılar bugün para ediyor diye yerimize konacak demenin peşindeler halbuki kendileri bunun peşinde. Ben yalnızca bu parayı hukuki hesaplayıp önlerine paralarının ederini atıp ağızları sussun istiyorum.
Siz hiç aramayın bekleyin onlar arasın arasın dursun sonra git polise huzuru bozma suçundan şikayet et. Bir de hakaretli mesaj atarsa hakaretten de şikayet et. Ardından tehdit gelir onu da şikayet et en sonunda tazminatı seve seve ödemek zorunda kalacak.Evet kesinlikle hepsinin farkındayım bunların, bu karaktersizler bugün yer para ettiği için yüksek meblalara da gücümün yetmediğini bildikleri için bunun peşindeler, insanlara paramızı aldılar bugün para ediyor diye yerimize konacak demenin peşindeler halbuki kendileri bunun peşinde. Ben yalnızca bu parayı hukuki hesaplayıp önlerine paralarının ederini atıp ağızları sussun istiyorum.
Arayacaklar bugün annem pek beni konuşturmuyor biraz öfke kontrolü problemlerim olduğu için ama konuşacağım bakalım ne türlü kavgalar çıkacak. Zaten kendisi değil kardeşini aratıyor.
Evet bunları anlattım şahsın kardeşine, o da abisine anlattığında dediğim gibi biraz kuduruyor.Yok ya hiç verme git 20 bin liraya 20 yetime yardım yap. Yeni tapu çıkart çıkartırken zaten babandan miras vs olarak kime geçiyorsa onun üstüne olarak çıkacak ölü birisinin adına çıkamayacağı için. Babanızın arsayı sattığına dair kanıt yok ve arsa satışları noterde vesaire yetkili kişi karşısında(mahkeme gibi) gerçekleşiyor yani keyfine göre gel kardeş al şu tapuyu yapamıyorsun yaparsan hiç bir hak vs olmuyor yani devlet görmediği için "ben bilmem sistemde kimin adı varsa arsa onundur" diyor.
Siz hiç aramayın bekleyin onlar arasın arasın dursun sonra git polise huzuru bozma suçundan şikayet et. Bir de hakaretli mesaj atarsa hakaretten de şikayet et. Ardından tehdit gelir onu da şikayet et en sonunda tazminatı seve seve ödemek zorunda kalacak.
Tehditkar olmamaya dikkat et. Bilginiz olsun,devam ederseniz şikayette bulunmak durumunda kalacağım vs diyebilirsin. Fazla da konuşma ağzından bir şey kaçırırsın haksız duruma düşebilirsin. Dediğim gibi şu an sadece seni rahatsız ediyorlar ve huzurunu bozuyorlar ki bu da suçtur. Yaz internete huzuru bozma suçu.Evet bunları anlattım şahsın kardeşine, o da abisine anlattığında dediğim gibi biraz kuduruyor.
Hocam eğer konuyu kabaca bahsedebilme şansınız olursa çok sevinirim gerçekten ya biliyorum böyle uzaktan falan bu işler biraz saçma ama...Enflasyona göre hesaplamış olabilir o parayı. Benim peder savcı, istersen akşam konuşurum.
Evet hocam, ben de zaten kesinlikle üçüncü tarafları “yok böyle bir satış” diyerek mağdur etme durumunda değilim elbette kabahatli de olsa hakları vardır bilincindeyim ve hakkı neyse onu vermek istiyorum ne azını ne fazlasını, bu noktada kişiler bana 19 bin liranın 200 bin lira edeceğini söylüyorlar muhtemelen bunu da yer bugün kıymetlenince koparabildiklerini koparma amacında olduklarını düşündüm. Bu parayı enflasyona, tüfe’ye falan göre mi ödeyeceğimi yoksa hukuken borçlar kanununda farklı bir yeri mi olduğunu öğrensem bu teklifi sunacağım.Hocam öncelikle şu an sizden bu parayı isteyen kişi arsayı satın alırken aldığı kişinin tapu sahibi olmadığını biliyor muydu? Tapu sizde olabilir fakat kanun iyi niyetli üçüncü kişileri korur yani ortada bir belge, bankadan ödeme kaydı vesaire satışı kanıtlayabileceği bir şey varsa hakkını arar. Sizden para isteyen bu kişinin size dava açma gibi bir durumu yok, illa açacaksa aldığı kişiye açacak. Son olarak Enflasyon Hesaplayıcısı bu linke girerek paranın bugünkü değerini hesaplayanbilirsiniz. 71 bin TL gibi değere tekabül ediyor. Yapacaklarınız kabaca bu şekilde, daha detaylı da yazarım ama doğru olmaz çünkü bu işten avukatlar ekmeğini kazanıyor, kafanıza takılan soruların hepsini danışma ücreti dahilinde bir avukata danışırsanız kafanızda soru işareti bırakmadan size yardımcı olur.