Hukukta iş bulmak zor mu?

814691

Yoctopat
Merhaba ben bu sene sınava girecek bir öğrenciyim, hedefim hukuk olsa da işsiz kalma korkum var.

Onun yerine sayısal 200k'dan ebelik seçmeyi düşünmüyor değilim, zorlukları benim için sorun değil, kandan vs. korkan bir insan değilim.

Ama hukukta iş bulmak cidden çok mu zor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda bile piyasa çok kötü durumda, 4 yıl sonrasını düşünemiyorum. Tabii çevren vs. varsa her türlü iyi para kazanırsın.

Şuanda iş bulmak hiçbir işte kolay değil maalesef. Ama avukatlıkta şöyle bir ekstra var, arkadaşta bahsetmiş yukarda, çevren varsa, ailenin tanıdıkları çoksa, lüks içinde yaşamasanız da keyif ve huzur içinde yaşayabilirsiniz. Ama aksi takdirde, kendini sıyrıltmadan hiçbir işte yükselemezsin.

Merhaba ben bu sene sınava girecek bir öğrenciyim, hedefim hukuk olsa da işsiz kalma korkum var.

Onun yerine sayısal 200K'den ebelik seçmeyi düşünmüyor değilim, zorlukları benim için sorun değil, kandan vs. korkan bir insan değilim.

Ama hukukta iş bulmak cidden çok mu zor?

İyi sayılabilecek bir üniversiteden hukukçu arkadaşım mezun oldu, savcılık ve hakimlik sınavlarına girdi, cin gibi de çocuktu yani küçük çaplı bir saul goodman olabilecek birisi desem yalan olmaz. Sınavlarda sorun yaşamadı ama mülakatlarda torpil döndüğünü ve bu yüzden elendiğini söylemişti. Avukatlıktan ilerledi mi bilmiyorum ama onun için de çok çevre lazım deyip pek oradan yürümeyeceğini ima ediyordu. Birkaç yıldır pek konuşmuyoruz, ne yapıyor bilmiyorum ama tek bildiğim pek de istediği gibi ilerletemedi planlarını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı