Hurda hard disk nereden bulunur?

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Harddisklere ilginç bir ilgim var. İstanbul veya Kocaeli Izmit'te sudan ucuz olan bozuk, hurda HDD'ler almak istiyorum. Hurdacılarda gezmek gerekiyor, bulması zor. Bilgisayarcılara sormak da verimsiz.
Acaba bildiğiniz hurda HDD'lerin bulunduğu bir alan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bit pazarı.

Bilgisayarcılarda çok oluyor böyle parçalar onlara sorsanız yönlendirirler. Genelde bu tarz ürünleri alıp geri dönüştüren firmalarda var. Onlara ulaşırsanız belki size hurda HDD sağlayabilirler. HDD geri dönüşüm yazsanız Google'da birkaç site çıkıyor.

En mantıklısı bit pazarı olur. Hatta sadece HDD değil, komple hurda pc bile bulabilirsiniz.

Birkaç bit pazarında hurda HDD hiç görmedim. Varsa bile pek de ucuz olmaz herhalde.

Bozuksa satmazlar ustam sen çok fazla almayı düşünüyorsan dediğim gibi geri dönüşümcülere ulaş. Onlar sana kiloyla satar.
Dediğiniz sitelere baktığımda sadece hurda HDD alım yaptığını gördüm. Hurda HDD'yi ucuz veren site varsa da bulamadım.
Ayrıca bozuk HDD'yi neden satmasınlar ki? Millet neleri neleri çöpe atıyor. Hiç yoktan 30 TL'ye satar diye düşünüyorum.

İşte alım yapıyorlarsa ellerinde vardır ustam sen bir ara sor sen kaç tane lazım belirtmemişsin ama yani böyle bir firmadan daha ucuza daha çok alabilirsin. Bitpazarında çalışmayanını satmazlar büyük ihitmal.

Amacım tamamen merak. Mesela adam 5 TL'ye veriyorsa alırım 7-8 tane. 50 TL'ye yaklaşıyorsa 2 tane alır bırakırım. Aslında bozulmuş elektronik cihazlara direkt çöp gözüyle bakan, rica etsem düşünmeden "al kardeş, canın sağ olsun" diyecek mahalle abileri veya esnaflar da oluyor. Onları bulmak da epey vakit ister.

Bu arada HDD kurtarma merkezlerindede bu tarz çalışmayan HDD olabilir. Orada veri kurtardıkları için vermek istemeyebilirler belki ama bir orada da şansını deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…