Öncelikle hayvanlar ve özellikle de köpekler bir anlık hevesle alınacak canlılar değillerdir. Yanlış anlama sen öylesin demedim ama malesef %99 alırken böyle alıyor zaten o güzelim hayvanların barınağa düşmesinin tek sebebi bu. İyice düşünüp her durumu değerlendirip öyle al. Hayvan satın almayıp sahiplenmen güzel bir şey. Fakat husky türkiye ikliminin hayvanı değil hayvana eziyet ediyor olacaksın. Bir kış günü karın üstünden hayvan kalkmayınca ne demek istediğimi anlarsın. Bununla beraber, husky koşmak ister. Enerji seviyesi yüksektir huskylerin. Mutlaka hergün dışarı çıkarman gerekecek. Köpekler yaz tatili , iş, okul dinlemezler. Hergün mutlaka en azından 1 saat yürüyüşe çıkarman gerekir. O köpek senle ortalama 10-15 yıl geçirecek. Sen tatile gittiğinde okula ya da işe gittiğinde bugün evde kalsın diyemezsin. Kanaatimce, komşunun bir köpeği varsa 1 ay ilgilen her gün yürüyüşe çıkar ve bu sorumluluğu alıp alamıyacağına karar ver. 1 ay sonunda evet ben köpek besleyebilirim, eve pislediğinde bunun altından kalkabilirim, kedilere saldırdığında ne yapacağımı biliyorum, dominant davranırsa ne yapacağımı biliyorum, diyorsan o zaman al derim. Unutma sadece manevi değil maddi bir yükümlülüğüde var. Özetle: Seni soğutmak gibi bir derdim yok fakat nasıl bir sorumluluk altına girdiğini kabaca anlatmak istedim.