HV-H257BT kulaklığa kabloyu bağlayınca mikrofonu çalışmıyor

odtuluotistik

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600---Asus Tuf A520-PLUS----MSI MECH 2X RX 6700 XT---INTEL 512GB SSD---8X2 RAM---OMNI 32" 165HZ 1ms
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kutusundan cikan 3.5mm jack kablosunu takıyorum, sadece ses veriyor mikrofonu çalışmıyor nasıl hallederim?

Büyük ihtimalle kasa veya laptoptaki 3.5mm jack girişi mikrofonlu kulaklık desteklemiyordur. Bu nedenle mikrofonu ve kulaklığı ayıran kablo ile ikisini de ayrı ayrı bağlamalısın. Kulaklığının jack ucunda 3 siyah çizgi vardır büyük ihtimalle. Bu mikrofonlu kulaklık anlamına geliyor. 2 çizgi olan kafalar sadece ses oluyor. Port bazen sadece 2 çizgili ses girişlerini desteklerken bazıları 3 çizgili mikrofon ve ses birlikte destekliyor.

Büyük ihtimalle kasa veya laptoptaki 3.5mm jack girişi mikrofonlu kulaklık desteklemiyordur. Bu nedenle mikrofonu ve kulaklığı ayıran kablo ile ikisini de ayrı ayrı bağlamalısın. Kulaklığının jack ucunda 3 siyah çizgi vardır büyük ihtimalle. Bu mikrofonlu kulaklık anlamına geliyor. 2 çizgi olan kafalar sadece ses oluyor. Port bazen sadece 2 çizgili ses girişlerini desteklerken bazıları 3 çizgili mikrofon ve ses birlikte destekliyor.

jack girişinde 2 siyah çizgi var.

jack girişinde 2 siyah çizgi var.
Jack girişi mi yoksa jack ucu mu hocam. yani kulaklığın kendi ucunda iki çizgi varsa kablo mikrofonu aktarmayacak anlamına geliyor. Kulaklık modelini tam bilmiyorum ama genelde kablolu ve mikrofonlu kulaklıklarn jack uçlarında 3 siyah halka olur. Yoksa mikrofon koymalarının bir anlamı olmaz.

Hocam şimdi şöyle, kulaklık BT halindeyken mikrofonu var. Jack girişinin kaç çizgi olduğunu göremiyorum. Kutusundan çıkan kablonun iki ucu da 2 halkalı.
Kulaklık bluetooth kulaklık, kabloyu kulaklığa takıyorum.

Hocam şimdi şöyle, kulaklık BT halindeyken mikrofonu var. Jack girişinin kaç çizgi olduğunu göremiyorum. Kutusundan çıkan kablonun iki ucu da 2 halkalı.
Kulaklık bluetooth kulaklık, kabloyu kulaklığa takıyorum.
Hocam Bluetooth kulaklıklarda çoğunlukla kablolu bağlantı mikrofonu zaten desteklemiyor. O nedenle kullanamamanız normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı