Hwıdgen Key'lerini sıfırlama

aoudhand

Centipat
Merhaba arkadaşlar, PC'yi ilk aldığımda hwdgen ile Windows'u etkinleştirdim. Hangi sürümü (Home, Pro, Home sl) yüklersem yükleyeyim etkin geliyor.
Galiba anakarta gömdü Key'leri bunları nasıl temizlerim? Format atacağım ve Windows etkin olmayarak gelecek.
İnternetten Key aldım boşa gitmesin.
Bir de aynı şekil ekran kartını nasıl ilk günkü gibi yaparım BIOS swicth ile?
Ekran kartım RX590.
Anakart B450S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta işliyor bu lanet. Her formattan sonra da orijinal Windows lisansıymış gibi kendini aktif eder kurduktan sonra. " slmgr.vbs -upk " ile var olan lisansı kaldırıp kendi lisansınızı girmeyi deneyebilirsiniz. DH'de gördüğüm bir yazıda şunlar yazıyor:

"HWID GEN'i bu şekilde kaldıramazsınız.

HWID Kodunuz ile bir lisans numarası Microsoft serverlarına kayıt olur. Siz format attığınızda Windows 10 HWID kodunuzu sunucuya gönderir ve karşısında Ürün anahtarı olup olmadığını sorgular ürün anahtarı varsa otomatik olarak etkinleştirme olur.

Eğer Home ve Pro sürümlerde HWID Gen ile etkinleştirme yaptıysanız bu sürümleri yüklediğinizde otomatik etkinleştirme olacaktır.

Kendi keyiniz ile etkinleştirme yapmak istiyorsanız slmgr.vbs -upk kodu ile HWID GEN ürün anahtarını kaldırıp(ürün anahtarı kalkınca etkinleştirme de devredışı kalır) kendi ürün anahtarınızı girip etkinleştirmenizi tekrar yapabilirsiniz.

CMD'den aşağıdaki kodları kullanarak kendi keyinizi sisteme girebilirsiniz.
slmgr.vbs -ipk Ürün anahtarını yükle (varolan anahtarı değiştirir)

slmgr.vbs -upk Ürün anahtarını kaldır

slmgr.vbs -ato Windows'u Etkinleştir
"

teşekkürler

Dosya Ekleri

• IMG_20200619_015744~2.jpg
    611,1 KB · Görüntüleme: 201
Merak ediyorum kalsa ne olur? Bir zararı mı var?
Açıkçası Hwidgen için çok net kesin şeyler yazmıyor. AV'yi kapatıp yapıyorsun sanırım bu işlemi. Yani cihaza sistem dosyasına ne sokar bilemezsin. Ayrıca ana karta kadar giriyor ve gerçek lisansmış gibi sonraki formatlarda bile internete bağlı olduğun anda otomatik etkinleşiyor. Kimse beleşe hayır yapmaz bence bu gibi durumda.

bu işlemleri yapınca tekrar format atsam yine etkinleştirir mi

çoğu anti müdahele etmiyor.yani virüs gömüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…