HWiNFO ve OCCT sıcaklık değerleri

BİM

Hectopat
Merhaba. HWiNFO ve OCCT programları ile sıcaklık değerlerime bakıyorum ancak farklı bölümlerde değerler yazıyor ve hangisi benim işlemci değerim anlayamadım. Fotoğraflardaki gibi hem işlemci adı altında bir bölüm var ve "CPU" sıcaklığı yazıyor hem de anakart modeli altında "CPU" sıcaklığı yazıyor. Aynısı anakart için de geçerli. Bunların hangisi doğru sıcaklıktır? Ben hangisini göz önünde bulundurmalıyım? Birisi CPU sıcaklığı ise diğeri nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuradan anladığım kadarıyla HWiNFO üzerinde görünen Tctl değeri Ryzen öncesi AMD işlemciler için pek doğru ısıyı göstermiyor. HWiNFO'da Anakart adı altındaki kısım da tam olarak doğru göstermiyor sanırım. Bende normal ısıya göre 5 derece daha düşük gösteriyor orası. OCCT'de Package kısmı var ise oradaki doğru değerdir muhtemelen. Gerçi doğru demek de pek doğru değil, birden çok ısı sensörü olabiliyor. Ama en yüksek ısıyı Package kısmı gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…