Çözüldü HX1000i link bağlantısı yapınca sistem donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saykoturk

Megapat
Yer
Yenişehir, Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Asus Maximus VIII Hero Z170 | Intel Core i7 Skylake 6700K 4.0GHz | G.Skill 16GB (2x8GB) Trident Z DDR4 3000MHz CL15 | Corsair H110i GTX | Corsair HX1000i 80 Platinum | Samsung 950PRO M.2 x4 NVMe | Thermaltake CORE V51 | BenQ 24" XL2420G | Logitech G410 G430 G440 G502 X540 | Nvidia 3D Vision 2 | SEAGATE 4TB EXTERNAL |

Sistemi ilk kurduğumda sadece H110İ GTX'in link bağlantısını yapmıştım ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aylardır sıkıntısız kullanıyorum. Geçen pazar günü HX1000i güç kaynağımın da link bağlantısını anakart üzerindeki USB 1314 portuna (aynı zamanda rog_ext portu) bağlantısnı yaptım. Ancak şöyle bir sorun oluştu.

İşlemcimin 1. çekirdeği devamlı bir saniye aralıklarla %20 %60 %90 yüke girip çıkıyor bu da müzik video ve oyunlarda anlık takılmalara sebep oluyor. hx1000i'nin link bağlantısını çekmemle beraber normale dönüyor.

Acaba anakart üzerindeki porttamı bir sıkıntı var dedim rog portu olduğu için mi yapıyor dedim bir tane USB 3.0 to 2.0 aparat aldım ve 3.0 portuna bağladım. Aynı sorunu onda da yaptı. Sorun neyde nasıl çözeriz?

@Recep Baltaş

Benzer bir sorun yaşayan olmadı mı arkadaşlar ?

Çözüm
Sorunun araştırmalarım ve kendi tecrübelerim doğrultusunda AISuite III programıyla Corsair Link 4 programının arasındaki uyumsuzluktan dolayı olduğunu gördüm. Sonrasında AI Suite III'ün en güncel sürümünü yükledim ve sorun çözüldü. Bilginize saygılarımla, Dinçer.
Sorunun araştırmalarım ve kendi tecrübelerim doğrultusunda AISuite III programıyla Corsair Link 4 programının arasındaki uyumsuzluktan dolayı olduğunu gördüm. Sonrasında AI Suite III'ün en güncel sürümünü yükledim ve sorun çözüldü. Bilginize saygılarımla, Dinçer.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…