Hybrid analysis sonuçları nasıl?

Son düzenleme:
Korsan Garry's Mod kurulum dosyası sanırım.
Sadece kurulum dosyasını taratarak bütün paketin temiz olduğunu söyleyemem. Setup dosyasında zararlı eylem gözüme çarpmadı fakat riskli. Hybrid Analysis raporuna göre de Kernel32 ve advapi32'den sık sık veri çekiyor, explorer.exe üzerinde işlem yürütüyor. Bir kurulum dosyasının bu kadar fazla sistem modülüne neden ulaştığını merak ediyorum. Yine de kullanılmamasında fayda var. Net bir tehdit olmasa bile potansiyel olarak risk oluşturabilir.

Dosya çektiği için olabilir mi? Her indirdiği bu verileri sisteme tanıtmak için veri çekiyor olabilir mi?

Dosya çektiği için olabilir mi? Her indirdiği bu verileri sisteme tanıtmak için veri çekiyor olabilir mi?
Sisteme tanıtacaksa bunu kernel32 ile yapmayabilir. Doğrudan Windows bileşenlerine neden tanıtıyor ayrıca? Dosyayı yürütmek için gerekli bileşenleri zaten Visual C++ kütüphanelerinden fazlasıyla alıyor. Bir de neden bir kurulum dosyası sandbox kontrolü yapar?

Sandboxie üzerinde deneme yaparsam sıkıntı yaşar mıyım?
@Dutchman.

Sandboxie üzerinde deneme yaparsam sıkıntı yaşar mıyım?
Sandbox koruması olduğu için sanallaştırılmış ortamlarda pek çalışacağını sanmıyorum fakat deneyebilirsiniz.
.bin dosyaları haricinde farklı bir dosya var mı kurulum konumunda? Varsa onları da taratın derim.

Bunu taratayım mı?
@Dutchman Sanırım dosya malware.

Dosya malware değil, Autorun dosyası, disk veya USB gibi yürütülebilir bir medya sisteme takıldığında, sistemin kullanıcı etkileşimi olmadan ne işlem yapacağını belirtir. Analiz sonucunda da bu dosyanın bulunduğu diğer rapor sonuçları gösterilmiş. Autorun dosyalarında zararlı olmaz, sadece amaç zararlı bulaştırmak ise zararlıyı tetiklemek için kullanılacak bir metin girdisi olur.

Dosyanın genel olarak zararsız olduğunu düşünüyor, fakat bu konuda garanti veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…