Hydro Bronze V2 i5-13600K RTX 4070 vs GG-VERSE R5 7500F MPK RTX 4070 sistemlerin farkı nedir?

ImFaded

Femtopat
GG-VERSE / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bir sistem bu diğeri:
Hydro Bronze V2 | Intel i5-13600K | 16 GB DDR5 | Asus RTX 4070 12 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

bu ama ben ince hesaptan 40kya Gaming gecesinde aldım şimdi kafam çok karışık ekran kartı proart olunca Akakçe'den baktım 5K fazla fiyat çekmişler. Bir fark var mı proart olunca biri bana açıklaybilir mi ve siz hangisini tercih edersiniz?

Render işim yoksa tabii ki 7500F ve 4070 sistemi alırdım.

Kasası ve güç kaynağı bariz daha kaliteli, ProArt'ın soğutması ve kalitesi Dual'den daha iyi, oyun performansı daha iyi, SSD daha iyi, RAM 1x16 olduğundan yükseltmeye daha açık (DDR5'te 2x8 GB RAM dizilimi saçmalıktır) ve LGA 1700 soket ölmüşken AM5 sokete daha yeni nesil işlemciler de takılabilecek çıktığında.

Maalesef 4070ti için 5000tl daha fazla ödemem gerekiyordu ve benim o kadar param yoktu. İnce hesaptan aldığım sistemi indirimden yakalayıp 7000tl daha ucuza aldım.

İnce hesapta paylaşılan ana kart kötü mü diyorsunuz yani tam anlamadım yeniyim ben. Diğer sistemi tercihimde içinde sıvı soğutma vardı o yüzden bunu seçtim.

İncehesapta paylaşılan ana kart kötü mü diyorsunuz yani tam anlamadım yeniyim ben. Diğer sistemi tercihimde içinde sıvı soğutma vardı o yüzden bunu seçtim.

Sen o cihaza 40K verdiysen kazık yemişsin maalesef. Yukarıda yazdığım tüm dezavantajlar o sistem için geçerli, ayrıca sıvı soğutma gerekli bir parça da değil. Çünkü 7500F alırsan 1000 TL'lik kule tipiyle de rahat rahat soğutuyorsun.

Ek olarak 41K'ya 4070 Super içeren sistem satıyorlar. Hem işlemci hem de ekran kartı kanadında performansın çok daha yüksek olacaktı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şimdi bu sistemdeki ekran kartıyla kendi sistemimdekini Akakçe'den karşılaştırdım 411tl pahalı çıktı sanırım 4070Super'in başlangıç kartı gibi. Aslında gaming genden 37k'lık sistem alacaktım ama ordaki danışan ryzen 5 7500f için yazın kule tipinin yetmeyeceğini ve sıvı soğutma şart olduğunu söyledi. Ertesi günde bu sistem işlemci ve anakartı daha iyi olduğu için ve Galax güzel marka ama Asus ekran kartı daha iyi olduğu için (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
) buraya doğru kaydım biraz daha pahalı olsun bilindik marka olsun diye. Yazında benim kule tipi soğutmayla değil Amd İntel'i bile soğutmam mümkün değil yaşadığım yer sebebiyle sıvı soğutma bana aşırı şarttı. Birde işlemcimi karşılaştırdığım videolarda ryzen 5 7600xten bile çoğu oyunda iyi performans veriyor (
) çokta kazıklamış gibi değil sanki ama bilemiyorum hala ürün toplanma aşamasında eğer çok soru işareti olursa iptalini veririm teşekkür ederim yorumunuz için iyi günlerr.

Çok da kazıklamış gibi değil sanki ama bilemiyorum hala ürün toplanma aşamasında eğer çok soru işareti olursa iptalini veririm teşekkür ederim yorumunuz için iyi günlerr.

En kötü 4070 Super, en iyi 4070'den %15 daha performanslı. Eğer render yapacak olsaydın 13600K'yı tut derdi ama oyun performansı istiyorsan kazık evet. Ölü soket işlemci ve düz 4070'e 40K verilmez.

Çünkü kaçırdığın bir nokta dilediğin vakit 7500F'i söküp yerine 7800X3D, Ryzen 8000 serisi vb. bir işlemci takıp oyun performansını 14900K'nın bile üzerine çıkarabilecek fırsatın olması.

Bir de 7500F'e sıvı soğutma şart diyen eleman abartmış, burada kaç kişi bu işlemciyi 800-1000 TL'lik kule tipiyle kullanıyor ve memnun.

4070 kesinlikle daha performanslı katılıyorum en kötü bunu garantili kutulu arkadaşıma satar üzerine 411tl koyar supere geçerim. İşlemci kısmıda aynı şekil şu an ya amd ryzen 5 7500f alacaktım ya da bunu alacaktım şu anlık bu işlemcide amd r5 7500ften iyi olurda yükseltme ihtimalim olursa onu da yükseltirim. Şu anlık değil 500tl 100tl bile yükseltecek gücüm yok elimdeki parayla alınacak tek sistem buydu. Benim anlamadığım ölü soket derken neyi kastettiğiniz ana kart kötü mü diyorsunuz?

+
pc hocası 4.53te A620 kartı fiyat artmasın diye koyduğunu ve değiştirmeniz gerektiğini söylüyorum diye A620 basit bir kart. Eğer varsa tavisyeniz dinlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…