Hyper 212 Evo ek fan ne kadar etkili?

Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde CM Hyper 212 Evo işlemci soğutucusu var ve performansı yeterli gelmiyor. İşlemcim Ryzen 5 2600 ve full yük altında minimum 85 derece oluyor. Ek fan takarsam bu sıcaklık ne kadar düşer ve takacağım fan ne olmalı ben Corsair SP120 h. P. Düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bütcem Max 150TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-2 dereceden fazla olmaz ek fan ile. Çünkü arctic 34 duo kullanıyorum fanlar 900 RMP'de dönerken 2100'e çekiyorum arada pek bir fark olmuyor. Fan bloğu işlemciden ısıyı iyi çekemiyorsa istediğin kadar güçlü fanı koy sonuç dediğim gibi. Onu elinden çıkarabilirsen bu fanı tavsiye ederim i5 9400f ile tam yükte 55'i geçmiyor.

İşlemci ısısı o bloğa yayılır ve o fan bloğun üstündeki sıcak yüzeyi soğutmaya çalışır.
Ama ısı o bloğa iyi yayılmadığı için sıcak kalıyor görünüyor bu durumda ikinci fan fazla etki etmeyecektir.

Artic 34 Duo seçeneği sizin için daha iyi olur.

Hyper 212 Evo ile o dereceler imkansız bir yanlışlık olmalı montajda. Daha önce 4770K işlemcimi 1.25V 4.5 Ghz'de kullanıyordum o soğutucu ile ve 85'i geçmiyordu stress testinde. Onun dışında ikinci fan push-pull sistemi ile taksanız en fazla etki edeceği 2 veya 3 derecedir. Dediğim gibi montajda hata olabilir bir bakın macunu fazla veya az sürmüş olabilirsiniz. Ek olarak kasa nedir?

Hyper 212 Evo ile o dereceler imkansız bir yanlışlık olmalı montajda. Daha önce 4770K işlemcimi 1.25V 4.5 Ghz'de kullanıyordum o soğutucu ile ve 85'i geçmiyordu stress testinde. Onun dışında ikinci fan push-pull sistemi ile taksanız en fazla etki edeceği 2 veya 3 derecedir. Dediğim gibi montajda hata olabilir bir bakın macunu fazla veya az sürmüş olabilirsiniz. Ek olarak kasa nedir?
Xigmatek soundwave 600w kasam var ve prime 95 testinde 85 derecenin altına inmiyor. İşlemciş fanı aşşağıya doğru yani ekran kartına doğru üflüyor bu sorun olabilir mi?
Ve arkada egzoz fanım yok kasa kapağı açık. AMD nin stock soğutucusunun fanını söküp arka tarafa içeriye üfliyecek şekilde monteledim.

212 evonun o dereceyi görmesi imkansız gibi bir şey.Ben stok fan ile o dereceleri görmedim.212 evo maximum 68-69 dereceyi görür.Başka bir problemin var termal macunun bitmiş olabilir,macun kalitesiz olabilir.

Prime95 islemciye gereginden fazla yük bindirerek test ediyor. Normal kullanimda aldiginiz degerler nedir?
PUBG' de işlemci fanları yukarıya doğru yani kasanın üst kısmına doğru üfleyince 55 derece ekran kartıda 65 derece işlemci fanlarını ekran kartına üflerken işlemci 46 derece ve ekran kartının 72 derece olması normal mi ve hangi şekilde kullanmalıyım ekran kartına doğru mu üflemeli yoksa kasa üst fanına doğru mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı