Hyper 212 Evo ek fan ne kadar etkili?

Sorun soğutucu değil sorun kasa ve kasa içi havalandırman. 150TL ek fan alacağına önden içeri üfleyen 3 fan ve arkadan dışarı atan 1 fan olması lazım yani 3 in, 1 out şeklinde. Ayrıca o soğutucunun fanı ekran kartına doğru değil arka egzoz fana doğru üflemesi gerek. Ek olarak kasa kapağı açmak havalandırmayı bozup derece yükseltebiliyor. Yan kapağı kapatıp ön paneli açabiliyorsanız o daha iyi olur.

Fan tam olarak bu şekilde monteli ve arka egzoza nasıl çevirebilirim?

Dostum, macunu yenile, fanı temizle, fanın yönü egzoz fana dönük olsun. Yeni bir kasa fanı al. Egzoz fan olarak kullan yani fan dışarıya üflesin. Ve kasanın kapağını kapatın. Çünkü kapağı açık bir kasada hava akışı düzgün olmayacaktır. En iyi hava akışı kasanın önünden arkasına doğrudur.

kasa üst fanına doğru mu?

Yapilabiliyorsa tabii ki üst fanlara dogru. Üst fanlarin da sicak havayi disari tahliye etmesi gerekiyor. Direkt ekran kartina üflerse sicak havadan GPU da etkilenir.

Degerler yük altinda ise, bu degerlere göre herhangi bir isinma sorunu söz konusu degil. Prime95'i baz alarak sorundan bahsedemeyiz.

Termal macun yenilemesi yaptım ve işlemci soğutucu tahliyelerini üst fana doğru yaptım şuanda boşta iken 30 31 derece PUBG deyken 49 50 derece fakat ekran kartım boştayken 55 58 derece arasında PUBG oynarken ise 63 dereceyi geçmiyor boştaki sıcaklığı neden bu kadar yüksek?
Ben bu Hyper 212 Evo'nun kendindeki fanının yerine Corsair SP120 taksam şuan ki sıcaklıktan daha düşük değerler alır mıyım?

Son düzenleme:
Yüksek derken? Ekran kartından mı bahsediyorsun? GPU modelini belirtirsen iyi olur.
MSI GTX 1070 Armor ekran kartı boşta iken minimum 55 derece oyunlardayken 62 63 derece
Yüksek derken? Ekran kartından mı bahsediyorsun? GPU modelini belirtirsen iyi olur.
İşlemciye overclock yaptığım zaman prime95 testinde maximum kaç derece olmalıdır. Ve oyunlarda max kaç derece olarak tutmalıyım işlemciyi Ryzen 5 2600 işlemcim var.

MSI GTX 1070 Armor ekran kartı boşta iken minimum 55 derece oyunlardayken 62 63 derece.

Armor modelinin bosta ortalama 50-55 civari oldugunu belirtmis cogu. Yük altindaki degerler ise gayet normal. Bende de MSI GTX 1070 Ti Gaming modeli var, bosta 48-50 civarinda geziniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…