Unity ve C# mantıklı olur.
Bana kalırsa ılk C# ögrenip ardından gamdomun ara yuzunu nasıl kullanıcagını ögrenip orada bu tarz ufak çaplı oyun yaptıktan sonra Unity geçmek olur.
Bana kalırsa ılk C# ögrenip ardından gamdomun ara yuzunu nasıl kullanıcagını ögrenip orada bu tarz ufak çaplı oyun yaptıktan sonra Unity geçmek olur.
Buildbox kullanım en kolay motorlardan biri diye biliyorum ama çok tuhaf bir fiyatlandırma politikaları var. Oyuna koyduğunuz reklamlardan ciddi oranda kesinti yapıyorlardı. Bu duyulmuş bir şey değil. Başka hiçbir oyun motorunda böyle bir şey yok. Sırf bu yüzden detaylı araştırmadım bu motoru.
Kısa sürede hemen bir şey yapayım, mağazaya yükleyim para kazanayım diye bir derdiniz yoksa bence Unity ile başlamak daha mantıklı. Hem çok karışık bir motor değil hem de C# öğreneceğiniz için programlamaya da çok zor olmayan ama gayet sağlam bir dille giriş yapmış olursunuz.
C# gözünüzü korkuyorsa Unity'de de görsel programlama araçları var. Buildbox kadar basit olacağını sanmıyorum çünkü adamlar direkt Hyper casual hedefli motor yapmışlar her şey ona göre. Unity'de daha detaylı tabii.
Yıllık 200bin dolara kadar Unity ücretsiz diye biliyorum. Buildbox'ta hem aylık ücret ödemeniz gerekiyor hem de reklamdan pay alıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.