Hyper T4 ile OverClock

Estellian

Kilopat
Herkese merhabalar arkadaşlar. Daha dün aldığım 8320 ve yanında Hyper T4 ümle oc yapmaya çalıştım nispeten. Neler yapmam lazım resimde işlemci katsayısını 234 yaptım voltajı 1.38125 yaptım. 4.4 4.5 veya 4.6 için neler yapmam lazım ve stabilite testini nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

Anlaşılan kimse cevap vermeyecek. En son stabil diye nitelendirebileceğim seviye :

Fakat hala voltaj hakkında sıkıntılarım var.

Öncelikle Asus All Suite ll programından değil, BIOS'tan OC yapılmalıdır. Uygun donanımlara sahip olunmalıdır.
Bus frekansını değil, çarpanı arttırarak OC yapmalısın. Çarpana 22 yaptığın 200 olan Bus frekansı ile çaptığında 4,4 GHZ eder.
4,4 GHZ değerine ulaşmak için belirli miktarda voltaj artışı yapman gerekir. CPU voltajını ve CPU & NB voltajını arttırman gerekir.
Güç tasarrufu ve performance modlarını kapatman gerekir.

BIOS'dan frekans ve voltaj arttırımını yaptıktan sonra masaüstünden stabilite testlerini yapman gerekir.
Prime95 programı ile işlemciyi 1 saat boyunca %100 yük altında bırakarak test etmen gerekir.
Eğer tüm çekirdek testi, hiç hata almadan ve işlemci sıcaklığı 70 derecelerin üzerine çıkmadan bitirebilirse stabilite sağlanmış demektir.

Şu rehberi okursanız çok rahatlıkla OC yapabilirsiniz... https://www.technopat.net/forum/overclock-ve-sogutma/22172-fx-4100-4-4-ghz-overclock-rehberi.html

Öncelikle Asus All Suite ll programından değil, BIOS'tan OC yapılmalıdır. Uygun donanımlara sahip olunmalıdır.
Bus frekansını değil, çarpanı arttırarak OC yapmalısın. Çarpana 22 yaptığın 200 olan Bus frekansı ile çaptığında 4,4 GHZ eder.
4,4 GHZ değerine ulaşmak için belirli miktarda voltaj artışı yapman gerekir. CPU voltajını ve CPU & NB voltajını arttırman gerekir.
Güç tasarrufu ve performance modlarını kapatman gerekir.

BIOS'dan frekans ve voltaj arttırımını yaptıktan sonra masaüstünden stabilite testlerini yapman gerekir.
Prime95 programı ile işlemciyi 1 saat boyunca %100 yük altında bırakarak test etmen gerekir.
Eğer tüm çekirdek testi, hiç hata almadan ve işlemci sıcaklığı 70 derecelerin üzerine çıkmadan bitirebilirse stabilite sağlanmış demektir.

Şu rehberi okursanız çok rahatlıkla OC yapabilirsiniz... https://www.technopat.net/forum/overclock-ve-sogutma/22172-fx-4100-4-4-ghz-overclock-rehberi.html

Evet biraz deneme yanılma yöntemiyle dediğiniz işlemleri bios üzerinden yaptım al suite 2 ile sadece değerleri gösterdim en son şu durumda 62C de kaldı işlemci :

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı