Hyper-V hiçbir şekilde kapanmıyor

Bu da olmuyor hocam komut olarak yapılabilecekleri yaptım gibi geliyor.

Peki Linux falan kurdunuz mu daha önce WSL olarak. WSL olarak kurduysanız sanal makine olarak Hyper-V kullanıyor olabilir.

Windows özellikleirni aç veya kapat pencersinde "Linux için Windows alt sistemi" işaretlimi.

Yok hocam kurmadım o seçenek de kapalı.

Denedim hocam GPT'den de türlü türlü komut aldım ama tık yok.

Tam olarak nereden hocam.

Hypver-v pek bilmiyorum ancak direkt CTRL+Shift+ESC yapıp açılan penceredeki arama çubuğuna Hyper-V yazarak çıkan program veya programlara sağ tık atıp görevi sonlandır basın.

Bu da olmuyor hocam komut olarak yapılabilecekleri yaptım gibi geliyor.

BIOS ne oldu hocam bulabildiniz mi? SVM veya Intel vt-X gibi bir ayar var bunu kapatman lazım. Ayrıca bu hardware-assisted virtualization Veya bu şekilde de geçiyor olabilir. virtualization Technology

Dosya Ekleri

• 1757248102193854146411037598886.jpg
    112,1 KB · Görüntüleme: 12
Orada Advanced mod var ona geç böyle bulamazsın zaten. Tuşu bende F2 sizde farklı olabilir ona göre basın.(Gigabyte anakart)

Yönlendirirseniz güzel olur hocam bi dk

Deneyeyim hocam.
Şu komutu powershellden çalıştırsana dostum önce

Write-Host "Hyper-V Feature:" (Get-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-All).State "; vmmem Process:" (Get-Process vmmem -ErrorAction SilentlyContinue | ForEach-Object { "Running" } | DefaultIfEmpty("Not Running"))

O zaman tekrar Hyper-V'yi aktif edin. Sonra tekrar kaldırın.

Olmadı hocam.

BIOS'da sonra onu da deniceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…