diye bir program yaptı. Ben de ISO dosyalarını doğrulamak için komut satırı versiyonunu yapması için bir ricada bulundum. Ancak rahat durmadım, komut satırı versiyonunu kendim yaptım:
Ders aralarında yaptığım için biraz kötü olabilir. Python'da kodladım. C ile kodlayacaktım, üşendim. Telif hakları @300319 hocama aittir, bana değildir. (Sonuçta fikir benden çıkmadı)
SHA-1, SHA-256, SHA-384, SHA-512, MD5 gibi seçenekleri var. Çok zengin bir program değil, ileri zamanlarda birkaç şey daha ekleyeceğim.
Programı çalıştırıyorsunuz ve size dosya yerini soruyor. Girdikten sonra sizin seçtiğiniz Hash formatı ile çıktısını veriyor. Size olması gereken Hash'i soruyor ve karşılaştırma yapıyor. Programı kodlaması 20 dk falan sürdü . Çok profesyonel bir amacım da yok zaten.
(Yeni fark ettim, 2. ile 3. seçeneklere SHA384 yazmışım ancak 3. seçenek SHA512)
Bir sonraki sürümde gelmesi planlanan özellikler.
1. Dosya okuma ve dosyadan hash alma
2. İnternetten hash okuma
Diye bir program yaptı. Ben de ISO dosyalarını doğrulamak için komut satırı versiyonunu yapması için bir ricada bulundum. Ancak rahat durmadım, komut satırı versiyonunu kendim yaptım:
Ders aralarında yaptığım için biraz kötü olabilir. Python'da kodladım. C ile kodlayacaktım, üşendim. telif hakları @300319 hocama aittir, bana değildir. (sonuçta fikir benden çıkmadı)
Sha-1, SHA-256, SHA-384, SHA-512, MD5 gibi seçenekleri var. Çok zengin bir program değil, ileri zamanlarda birkaç şey daha ekleyeceğim.
Programı çalıştırıyorsunuz ve size dosya yerini soruyor. Girdikten sonra sizin seçtiğiniz hash formatı ile çıktısını veriyor. Size olması gereken Hash'i soruyor ve karşılaştırma yapıyor. Programı kodlaması 20 dk falan sürdü . Çok profesyonel bir amacım da yok zaten.
(Yeni fark ettim, 2. ile 3. seçeneklere SHA384 yazmışım ancak 3. seçenek sha512)
Bir sonraki sürümde gelmesi planlanan özellikler.
1. dosya okuma ve dosyadan hash alma.
2. internetten hash okuma.
Ben Python temel olduğum için kodlardan fazla anlayamadım. Ancak elinize sağlık. Ek olarak haklarıma saygı duyduğunuz için bizzat size teşekkür ederim.
Teşekkür ederim hocam. Attıklarım python kodları değil de benim python'ı çalıştırmam. Orada dosya adı falan sordum denemeler vb. var. İsterseniz discord adresimi vereyim, kodları oradan atarım bugün içerisinde.
Teşekkür ederim hocam. Attıklarım Python kodları değil de benim Python'ı çalıştırmam. Orada dosya adı falan sordum denemeler vb. var. İsterseniz Discord adresimi vereyim, kodları oradan atarım bugün içerisinde.