Hyper X Clod Flight S kulaklık 1 yılda çöp oldu

bayraktar

Hectopat
Daha fazla  
Flight S kulaklığım var, oğluma almıştım.13. ayda arızalandı. Dongle ışığı söndü ve hiçbir şekilde pair moda geçiremedim. Türkiye temsilcisi İndex bilgisayar, garantide Index'e gönderdim. Önce mikrofon ve USB kablosu yok diye geri gönderdiler. Bu arada iletişim hiç yok, ne mail ne telefon. Sonra eksikleir tamamlayıp tekrar gönderdim. 1 hafta sonra yine gönderdiler. BU sefer üründe bir plastik parça kırık olduğu için garantide sdeğişim ve servisi reddetmişler. Kulaklığa baktım, daha önce olmayan bir kırık am akırık öyle bir yerde ki kullanımla olması mümkün değil ve bildiğin tornavida sokulup kırılmış gibi duruyor ve oldukça küçük bir kırık. Aradım. Bir hanımefendi çıktı. Durumu izah ettim her ne kadar sabırla dinleyemese de ve direkt biz yapmadık dedi. Sanırsın servisi kendisi verdi. Hyper X reddetti onlarla iletişime geçin diye başından savdı. Ben de Hyper X servisi mi var nasıl reddettiler? Red ettiklerine dair servis raporu ya da maili bana gönderin dedim. İyice ters davranmaya başladı ve salladı. Niyeti sorun çözmek olan adam önce arıza tespiti yapar, der ki "kulaklığın şu arızası var, garantiye girmez servis ücreti şu kadar dongle fiyatı bu kadar". Sonuçta garantiye girmese bile S10 yıl servsi ve yedek parça garantisi var. 3900 TL'lik kulaklık şu an çöp.
Niyet bu olmayınca iletişime geçmez, sorunu bildirmez direkt reddedip çıkarsın.
HyperX yazılı tam bir felaket ne manuel yazılım yükleyebiliyorsun ne de doğru düzgün ayar yapabiliyorsun. Rezalet, ben Corsair Virtuoso SE kullanıyorum Hyper X'e bin basar. Paranızla rezil olmayın. Şimdi boş yere beni uğraştıracakalr bir ton. Kırık da fotoda, bakın benimle aynı fikirde olmayan varsa yazsın lütfen.
Makro ile foto çekip inceleyeince bana göre daha vahim bir sonuca ulaştım katılmayan varsa fikrini paylaşsın.

1- kırlmann ilk yaşandığı yer çok düz tornavida benzeri bir malzeme girmiş gibi, kırık buraa direkt derin ve içeride kazılma belirtisi plastik çıkıntılar var
2- Kırığın bu tarafı düz değil, kırık eğik ve şekil bozuk, parça koparken diğer taraftan kırıldığının kanıtı
3- Kırığın başladığı iddia ettiğim tarafta kıran şeyin kayması ile sebep olduğu ince bir çizik var, gözle görülmesi çok zor.
4- Kullanımdan kırıldığı iddia edilen parça kulaklığı 90 derece dönebildiği yerde ve kırık parça çevresindekilerden daha alçak,

Tüm bunlara bakınca garantiye sokmamak için kasıtlı kırılmış gibi geldi bana. Zaten telefona bakan hanımefendi de fotoları görme ihtiyacı duymadan tepki vermişti.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-12-21 at 17.00.31.jpeg
    77,7 KB · Görüntüleme: 252
  • flight s kırık 2.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
Geçmiş olsun, bu kadar ufak minik detaya bilerek takılmışlar belli ki. Değiştirmemek için ellerinden geleni yapmışlar.
Sağolun. Aslında yasal olarak yanılıyorlar. Bizdeyken sağlamdı, o kısmı düşürerek çarparak kıramazsınız, fotolara bakarsanız kırılacak kadar sert bir darbe gelse komple çatlar. Tam dönen kısımda ama kulaklığı döndürdüğpünüzde kırık kısım hep içiçeride kalıyor. Bende kasıtlı olarak kırılmış kanaati oluştu. Bu problem arızaya neden olabilecek bir oproblem olmadığı gibi zaten arızlaı olan dongle. Ücretli servis hizmeti bdahi önermeyen bir firma iyi niyetli olamaz. Bir daha İndexin getirttiği hiçbir ürünü almayacağım. Hizmet, tavır zaten rezalet.

Büyük geçmiş olsun.

Yasal olarak itibarlı bir firma diye biliyorum aslında HyperX, benim mikrofonumda HyperX. Bir gün bir sıkıntı çıkar da servise gönderirsem umarım mikrofonuma tornavidayla zarar vermezler
Ben de öyle sanıryordum, Index servisteki ciddiyetsizliği görünceye kadar, en azıdnasn HyperX ile henüz bu konuda görüşmedik, bu sadece ithalatçı, Türkiye temsilcisi. Index bilgisayarın ithal ettiği markaları öğrenip bir daha o marka ürünlerden almamaya kararlıyım. HyperXte ticket açtım, mail ile bilgi istediler avrupa ofisinden bakalım ne diyecekler. Zaten bir ürün tamir edilmek istenir ise, haber vermeden geri göndermek yerine, garanti dışı olsa dahi servis için aranırsın, arıza tespiti yapılır, senden onarım için onay beklenir. Burada bu durum yok, dolayısı ile servis filan hikaye. 1 masa 1 teknik eleman, tek işi garanti red raporu doldurmak. Paylaştığım fotoya dikkatli baakrsan zaten ve biraz teknik işlerden anlıyor isen normal bir kırık olmadığını düşünür şuphe duyarsın.
Her köşesini video ve fotoğraf çektiğinden emin ol gönderirken Genelde bu garanti koşullarını üreticiler belirliyor. Yurtdışında bu tarz ürünler 1 yıl ya da daha az garantiye sahip oluyor. Firma eğer bu konularda katı is ülkemize gelmek yerine bir ithalatı ile işi bağlıyor ve 2nci yıl o ithalatçıya ait oluyor, çünkü yasal olarak garanti belgesi için sanayi bakanlığına o ithalatçı başvuruyor. Üretici diyor ki mesela 1 yıla kadar ben şu koşullarla garantde değişimi kabul edeirm 2nci ıl senden. Ya da diyor ki ben sattığın ürünüün %bilmemkaçı kadar ürünü ücretsiz veririm, garanti tamamen sana ait. Ya da üretici o kadar katı ki bizim ülkemizdeki koşulları kanunları kabul etmiyor, mesela kullanımdan dolayı aşınma, elektroink arızaya neden değil bizim ülkemizde, ama bu firma kullanımdan kaynaklanan plasitk çatlağını dahi garanti koşulunu ihlal olarak değerlendiriyor.
Bu durumda, ithalatçı 2nci yılı ya da üreticinin karşılamadığı garantiyi cepten karşılamamak için kıvranıyor da kıvranıyor. Durum budur aslında. Örneğin ben medikal sektörde çalıştım, xray cihazlarının x-ışın tüpleri şutlama sayısı ile prorata garanti denen , garantide arızalanırsa kullandığın "kadarını öde" şeklinde ücretlendirilir, oysa bizim ülkemizde 1 yıl tam garanti vermek zorundasın yasa gereği(1 yıl çünkü son kullanıcı değil, ticari olarak kullanılan bir ürün). Dolayısı ile 1 yıl içerisinde xray tüpü arızalanırsa ithalatçıya kaçar kaçan, o da çamur yapar.

Son düzenleme:
HyperX Cloud Stinger kulaklığım için sol hoparlörden ses az gelme ve ses açma tuşunu ileriye geriye ittirdiğimde cızırtı sağladığından ötürü Avrupa müşteri hizmetlerine yazdım, muhtemelen beni teknik desteğe yönlendirdikten sonra Türkiye distribütörüne yönlendirecekler. Umarım bir problem yaşamam, kulaklığı alalı 16 şubat gibi bir yıl olacak.

Göndermeden, paketlerken detaylı foto ve video çekin. Kırık çatlak vs bahane etmesinler. Garanti belgesi fatura, ve kablo vb. diğer tüm aksesuarları kutusuna koyun. Allah şimdiden sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…