Hyper X Fury 2400 MHz RAM hız aşırtma

Batuhan1997

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen sistem toplayacağım için ikinci el olarak 8x2 3000 MHz RAM arayışındaydım. Biri ile anlaştım, çocuk bana 3000 MHz diye HyperX Fury DDR4 RAM sattı fakat eve gelince aslında stok 2400 MHz olduğunu öğrendim. Mesaj attığım zaman ise XMP ile veya hız aşırtma ile 3000'e kadar çıkıyor demek istemiştim diyor. Stok 2400'de çalışan RAM'e hız aşırtma yapıp 3000'de çalıştırabilir miyim?

Model: Hyper X Fury DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence dolandırılmışsın. Dediğin gibi olsa o zaman RAM satışlarındaki MHZ yüzünden olan farklar olmazdı. Kesinlikle geri iade etmen gerekli bence. Ufak bir MHZ artışı bir problem yaratmaz fakat 2400 lük RAM'leri 3000 biraz bana fazla geldi. Benimkilerde 2666 fakat 2888 olarak kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı görmedim.

Bence dolandırılmışsın. Dediğin gibi olsa o zaman RAM satışlarındaki MHZ yüzünden olan farklar olmazdı. Kesinlikle geri iade etmen gerekli bence. Ufak bir MHZ artışı bir problem yaratmaz fakat 2400 lük RAM'leri 3000 biraz bana fazla geldi. Benimkilerde 2666 fakat 2888 olarak kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı görmedim.
Bana kalırsa arkadaşa yanlış bilgi veriyorsunuz. Benim de RAM frekansım stok hızda 2400 Mhz ancak XMP ile 3200 Mhz'de kullanıyorum. Arkadaş sonuçta manuel O.C yapmayacak.

Stok olarak 2400 ise 3000 MHz XMP profili yoktur. Eğer varsa zaten BIOS'ta mevcuttur. Yoksa eğer overclock ile yapmanız gerek. Şahıstan gecikme değerlerini ve voltajı isteyin. Manuel olarak girip Memtest ile test edin.
Biraz şansa bağlı diyebilirim. Kullanılan çiplerin kalitesi önemli. Mesela Çin'den almış olduğum RAM 2400 MHz CL17 iken ufak bir hız aşırtma ile 3400 MHz CL16 çalışabiliyor. Azı çoğu değil de önemli olan stabil kalması.

İade kabul etmiyor çünkü ben XMP ile 3000MHz demiştim diyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı