Hyper X RAM ile Mushkin RAM'ler uyumlu mu?

Makaleler
3
4GB RAM ile yaşıyorum. Normalde 110TL civarına 2.el Hyper X alacaktım çünkü 0 fiyatları abartı pahalı. Ancak şahsen 2.el ile de uğraşmak istemiyorum. 0 olarak 126 TL'ye Mushkin DDR4 2400MHz RAM buldum. Benimde RAM modelim Kingston Hyper X DDR4 2666MHz. Detayları fotoğraflarda attım.

Kimsenin garanti olarak çalışır diyemeyeceğini biliyorum, o yüzden benim öğrenmek istediğim şey tamamen uyumsuzsa söylemeniz. Yoksa ben risk alırım, sıkıntı yok. 😉
Bir de RAM'leri 3000 veya 3200MHz'ye çıkartacağımı belirtiyim.

Şimdiden yardım edenlere teşekkürler.
Ürün linki: Mushkin Silverline 4GB DDR4 2400Mhz Performans Masaüstü PC Belleği (Soğutuculu) (MSL4U240HF4G)
RAM'imin detaylı özellikleri:
ss153.PNG
ss154.PNG

Dipnot: Gelecek yıl yeni çıkacak donanımlarla yüksek bütçeli bir sistem toplamayı düşünüyorum, o yüzden beni fazla götürsün derdinde değilim, 1 yıl gitsin yeter.

%70 çalışacaktır. Lakin aynı marka ve model olmayınca stabil çalışmadığı söyleniyor, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Denemekten zarar gelmez, en kötü iade edersiniz. Hiç aynı marka ve model RAM bulamadınız mı?

%70 çalışacaktır. Lakin aynı marka ve model olmayınca stabil çalışmadığı söyleniyor, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Denemekten zarar gelmez, en kötü iade edersiniz. Hiç aynı marka ve model RAM bulamadınız mı?
Buldum da fiyatlar bu şekilde:
Yani bu fiyatlara 2.el olarak 8GB bulabilirim şahsen. Ayrıca satışta olanların hiçbiri benimkiyle aynı model değil. O yüzden farklı bir markayla risk yapmak daha mantıklı geliyor.
100 liraya da soğutmasız Samsung RAM buldum, hangisini alsam sence? Mushkin'in soğutması var diye daha çekici geliyor.

Ben %90 derdim 😄 Bi' aralar kasamda 3 farklı marka model RAM vardı. İki tane 4 GB bir tane 8 GB. Zerre sorun yaşamadım stabilite açısından.
Her RAM aynı olmadığı için herkes aynı sonucu alamıyor maalesef :D

Her RAM aynı olmadığı için herkes aynı sonucu alamıyor maalesef :D
Anakartın hepsinin frekansını, CL değerini, voltajını vs. eşitliyor zaten. Sorun olsa olsa RAM'lerden birisinin anakartın ayarladığı değerde stabil olmamasınından olur. Hala %90 çalışır diyorum ben 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı