HyperX 8 GB Fury 3200 MHz'e OC yapmak

lHOLY

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, RAM OC konusunda bilgim yok. Bilgi sahibi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

• Sistem özellikleri:
    • AMD Ryzen 5 3600.
    • ASUS Dual GeForce RTX 2060 OC EVO 6 GB.
    • Kingston 500GB NV1 NVMe okuma 2100 MB-yazma 1700 MB.
    • ASUS Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC)
    • HyperX 8 GB Fury siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM × 2
    • FSP500-60AHBC 80+ PSU.

Aynı RAM'lerden bende de vardı. Bendekilerin çipi Samsung E-die çıkmıştı ve OC performansı en kötü çiptir kendileri. Ne yaparsan yap XMP Profilindeki frekansın üzerine çıkmıyor berbat bir çip. Thaiphoon burner uygulamasından hangi çip türüne sahip olduğuna bakabilirsin.

Crucial Ballistix 8GB 2666Mhz RAM'in yanına farklı bir marka alıp dual yapıp + 534Mhz ile 3200Mhz çalıştırmayı başarmıştım hala da öyle kullanıyorum her hangi bir kaygınız olmasın.
Sisteminize bakacak olursak eski ya da yetersiz parça olduğunu düşünmüyorum bu nedenle OC yaparken içiniz rahat olsun.
Yöneticilerin hazırlamış olduğu hali hazırda bir rehber var sizin anakartınız da zaten ASUS.
Buyrun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Samsung B-die
Aynı RAM'lerden bende de vardı. Bendekilerin çipi Samsung E-die çıkmıştı ve OC performansı en kötü çiptir kendileri. Ne yaparsan yap XMP Profilindeki frekansın üzerine çıkmıyor berbat bir çip. Thaiphoon burner uygulamasından hangi çip türüne sahip olduğuna bakabilirsin.
Die Density / Count
8 Gb C-die (Pascal / 18 nm) / 1 die

Bahsettiğiniz buysa c
Crucial Ballistix 8 GB 2666MHz RAM'in yanına farklı bir marka alıp Dual yapıp + 534MHz ile 3200MHz çalıştırmayı başarmıştım hala da öyle kullanıyorum herhangi bir kaygınız olmasın.
Sisteminize bakacak olursak eski ya da yetersiz parça olduğunu düşünmüyorum bu nedenle OC yaparken içiniz rahat olsun.
Yöneticilerin hazırlamış olduğu halihazırda bir rehber var sizin anakartınız da zaten ASUS.
Buyurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı