HyperX 8 GB RAM DDR3 800 MHz arızalı mı?

abtmusic

Zeptopat
Daha fazla  
İşlemci
hyperx 8 gb ram ddr3 800 mhz
Merhaba değerli technopat.net üyeleri. Masaüstü bilgisayarımın daha hızlı çalışabilmesi için RAM aldım. Bende 8 GB HyperX 1600 MHz siyah renkli RAM mevcuttu ben de ek olarak mavi görseldeki bulunan RAM'i aldım. Başka bir kasa ve anakart GA-880GA-UD3hrev_31.
Aldığım mavi RAM test etmek istediğimde siyah RAM göre CPU-Z'de timings table kısmındaki jedec değerleri yeni aldığım RAM göre farklı görünüyor. Yeni aldığımda hep 800 MHz yazmakta. Memtest64 ile test yaptığımda bir hata bulmadı fakat Memtest86 ile tarama yaptım error/hata buldu her iki RAM'de. Ekran görüntüsüne göre mavi RAM sıkıntılı veya arızalı mıdır? Konu ile ilgili desteklerinizi beklemekteyim. Teşekkürler iyi çalışmalar.

ram mavi.jpg

ram siyah.jpg

CPU-Z'de MHz oranın yarısı yazar, Memtest sorun bulmadıysa bir şey yoktur.
not: 86 hata bulmuş, hatayı atar mısın?
Bir de XMP açık mıydı testi yaparken?

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Fotoğraf çekmeyi unuttum. Yarın test yapıp size fotoğraf atayım. Error veriyor Memtest86 programında.

aslında hocam benim tam anlamadığım diğer konu siyah ram de jedec 3 -640 jedec 4 - 720 ikenb mavi renkli arızalı düşündüğüm ram ise jedec 3 - 800 jedec 4 800 görünüyor halbuki her ikiside aynı marka ve model cl değerlerine sahip ramlar

hocam XMP benim dos eski sürüm olduğu için onu hiç göremedim kapalımı açıkmı diye fakat siyah ram memetest86 ile yaptım hata bulmadı mavide buldu ama windws üzerinden tarama yaptığımda memtest64 de hata bulmadı bu ram arızalımı değilmi tam çözemedim asıl bilgisayarıma takmaya çekiniyorum diğer donanımlara zarar verirdiye

Son düzenleme:
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Fotoğraf çekmeyi unuttum. Yarın test yapıp size fotoğraf atayım. Error veriyor Memtest86 programında.

aslında hocam benim tam anlamadığım diğer konu siyah ram de jedec 3 -640 jedec 4 - 720 ikenb mavi renkli arızalı düşündüğüm ram ise jedec 3 - 800 jedec 4 800 görünüyor halbuki her ikiside aynı marka ve model cl değerlerine sahip ramlar

hocam XMP benim dos eski sürüm olduğu için onu hiç göremedim kapalımı açıkmı diye fakat siyah ram memetest86 ile yaptım hata bulmadı mavide buldu ama windws üzerinden tarama yaptığımda memtest64 de hata bulmadı bu ram arızalımı değilmi tam çözemedim asıl bilgisayarıma takmaya çekiniyorum diğer donanımlara zarar verirdiye
Hocam jedec neden öyle duruyor pek bilgim yok, memtest86 daha güvenlidir. Onunla yapın. 64 eski olan.
XMP/DOCP de kapalı kalsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı