İnceleme HyperX Alloy Origins 65

Selamlar arkadaşlar.

Bugün HyperX Alloy Origins 65 adlı klavyeyi inceleyeceğim kendimce. En başta teknik özelliklerini yazıp ardından kişisel görüşlerime geleceğim. İyi okumalar şimdiden.

HyperX Alloy Origins 65

TEKNİK ÖZELLİKLER VE ÖLÇÜMLER

• HyperX'in yaptığı HX adlı switch'i kullanıyor.
  • 2 adet switch seçeneği var. Red ve Aqua. Red switch linear. Aqua switch ise tactile.
  • %65 formunda bir klavye.
  • Klavyenin tamamı alüminyum kasa.
  • PBT keycaps ile geliyor. 2 adet de ABS keycaps hediye geliyor. Space ve ESC tuşları için aldığınız switch modeline göre rengi oluyor. Uzay temalı bir keycaps.
  • 4 adet kaymaz tabaka mevcut.
  • USB-C kablo bağlantısı.
  • 2 kademeli ayakları mevcut.
Ağırlık, yükseklik, genişlik ve en ölçümleri
  • Yükseklik: 36,94 mm
  • Genişlik: 315,06 mm
  • Derinlik: 105,5 mm
  • Ağırlık: 0.833 kg
  • Kablo uzunluğu: 1.8m
Kullanıcı İncelemesi

Şimdi öncelikle bu klavye 2022 Aralık ayında satın alınmış. Ben 2.el olarak 1500TL'ye satın aldım. Elimde ki model HX Red switchli model.

Evet. Bu güzelliği anlatmaya sıra geldi. Dostlar klavyeyi elinize aldığınız an kaliteyi hissediyorsunuz. HyperX cidden çok iyi bir iş başarmış. Klavyenin tamamı alüminyum olduğu için cidden ağırlığını direkt elinize alır almaz anlıyorsunuz. Yaklaşık 850 gram ağırlığı var ve bu klavye %65 unutmayın. Neyse burayı uzatmak istemiyorum her köşesine değineceğim.

Kutu İçeriği

Kutusu bence gayet temiz ve hoş. İçerisinden klavye, 1 adet HyperX USB-C kablo. 1 adet HyperX keycaps puller ve ayrı olarak 2 adet ABS tuş gönderiyorlar. ESC ve SPACE tuşları için. Bunlar uzay temalı. Aldığınız switch'e göre farklı renk geliyor.

Tuş Hissiyatı

Bu klavyenin hissiyatı beni cidden son derece tatmin etti. Switchlerin tok sesi olsun, klavyenin tuşuna basarken ki hafiflik olsun cidden mest etti beni. Zaten bu klavyeyi alırken en çok istediğim güzel bir hissiyattı ve bu fiyata daha iyi bir şey alabileceğimi sanmam. Eğer ki ben editörüm, kod yazıyorum diyorsanız kesinlikle öneririm. Böyle bir hissiyat yok. Cidden yazarken mest oluyor insan.

Keycapsleri PBT olduğu için daha sağlam. Daha iyi bir hissiyatı var ve gelecek için iyi bir şey.

Ses Testi

Klavyenin switchleri gayet tok ve güzel bir sesi var. Bildiğimiz red switch ama daha tok hali.

HyperX Origins 65 Red Swith ve Fnatic miniStreak Cherry MX Silent Red switch ses testi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malzeme Kalitesi

Evet. Klavyenin en güzel şeylerinden bir tanesi. Klavyenin malzeme kalitesi son derecede iyi. Bence en tepe noktalarında birisi olabilir. Yani her yer söz verdikleri gibi alüminyum. Ağırlığından bile anlıyor insan kalitesini. HyperX bu üründe parçadan kısmamış ve gerçekten külçe gibi bir klavye olmuş. Bu klavyenin bir parçasının kırılacağını sanmam.

Dediğim gibi 4 adet kaymaz tabaka mevcut. Bunun sayesinde klavye kımıldamıyor bile. Zaten çok ağır üstüne bu şekilde tabaka yerleştirdikleri için klavye hep olduğu yerde kalıyor. 2 kademeli ayak var demiştim. Ben 1. kademe de kullanıyorum. Benim için daha uygun. 2. kademeye aldığımda çok yüksek geldi klavye.

HyperX NGENUITY (Driver)

Driver'ı hiç beğenmedim. Gerçekten çok basit ve sade. Aynı çinden bir ürün alırsınız da her ürünün driver'ı birbirinin çakması olur ya, aynısı resmen. Klavyede öyle çok mod vs de yok onu belirteyim.

Driver'ın arayüzü;

Renk modları;

Breathing: Bildiğimiz nefes alma modu. Sadece istediğimiz 1 rengi atayabiliyoruz ve hızını ayarlayabiliyoruz.
Confetti: Güzel bir mod ben beğendim. Her tuşun rengi farklı ve kendi kendine değişiyor. Tüm tuşlarda aydınlatma oluyor.
Swipe: Bu modda bir yön seçiyoruz ve seçtiğimiz sadece 2 renk o tarafa doğru gidiyor.
Solid: Bildiğimiz tek renk.
Twilight: Kendi kendine yanıp sönüyor ışıklar.
Wave: Bildiğimiz RGB modu. İstediğimiz yön ve hızda ilerliyor.
Sun: Güneş renklerini yapıyor tuşlara ve kendi kendine o renk aralarında renk değiştiriyor.
Screen Mirror: Ekranınızda ki renklere bağlı değişiyor sanırsam.
Video Capture: Video kaydı aldırıyor ve o aldığınız yerin renklerini yapıyor tuşlara.

Makro

İstediğimiz tuşa istediğimiz şekilde makro atayabiliyoruz.

Bu kadar seçenek var çok ilgilenmediğim için detaylı bakmadım. En altta bir de tuşu iptal etme var.

Aydınlatma (RGB)

Klavyenin aydınlatması beni tatmin etti ama daha iyi olabilirdi. Karanlık ortamda çok güzel görünsede gündüz vakti o kadar iyi değil. Fnatic miniStreak gündüzde bile çok aydınlıktı. Ama dediğim gibi tatmin ediyor.

Resimler kötü olabilir.
Gündüz hali;

Karanlık ortam ama avize açık;

Karanlık ortam;

Karanlık ortam + Confetti mod;

Klavyenin Boyutu

%65 klavye ne demekmiş onu göstermek için bu fotoğrafı çektim. En üstte tam boy bir James Donkey 616 var. Altında ise TKL boyutunda bir Fnatic miniStreak var. En altta ise HyperX Alloy Origins 65.

Genel Değerlendirme;

Kutu içeriği (8/10)
Keycaps (9/10)
Switch (9/10)
Işıklandırma (7/10)
Malzeme Kalitesi (10/10)

Son;

Son sözlere geldik... Evet klavye anlattığım gibi. Bence gerçekten hoş ve güzel bir klavye. Herkesin denemesi gerekiyor. HyperX gibi markaların klavyelerini pek beğenmezdim çünkü 3 yapıyorlarsa 5 isterlerdi. Bu klavyeyi gerçekten yapmışlar. Dediğim gibi elinize aldığınızda hissediyorsunuz zaten arada ki farkı. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Eksik gördüğünüz yer olursa belirtin ekleme yaparım. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Klavye yorumum:

+Oyuncu klavyelerine bu kadar para dökülürken hala en büyük markaların bile stabları yağlamaması çok saçma. Attığınız videoda hem Fnatic hem Hyperx'in Space, Enter VB. büyük tuşlarından çın çın metal sesi geliyor. Büyük tuşlar sallanmasın diye stab ve altına metal demir konuluyor. Bunlara lube mode yapılmaz ise çın çın ses çıkarıyorlar ve eski bir Redragon K553 kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki cidden çok kötü.
+Yedek keycapsler çok hoşmuş.
+Aydınlatmanın gündüz yeterli olmaması büyük bir eksi bence. Aldığım Redragon K553 de öyleydi ve o klavye giriş seviyesi.
+Keşke en azından bir foam barındırsaymış. Sese büyük etki ediyor.
+PBT tuşlar için HyperX'i tebrik etmek lazım. En pahalı oyuncu klavyelerinde bile göremiyoruz. Halbuki klavyede en önemli 2 şey diye sorsanız 1. sıra anahtarlar ve yine 1. sıra keycapsler derim. Çünkü keycapslar zamanla dokusunu yitiriyor ve eliniz ne kadar temiz olursa olsun yağlı, kaygan ve pis bir hissiyat veriyor. PBT, ABS'ye göre daha dayanıklı olduğundan bu daha geç oluşuyor.
+Kutusunu ve kutu içeriğini zayıf buldum. Daha premium bir şey beklerdim.

İnceleme yorumum:

+Klavyenin switchleri hakkında daha fazla bilgi verseydiniz keşke. HyperX switchler nedir, hangi marka üretiyormuş, kalite ve hissiyat bakımından neye denk, how-swap özelliği var mı VB...
+Keycapslerin PBT olduğu söylenmiş ama Dye-sub mı yoksa double-shot mı olduğu söylenmemiş.
+"xxx aluminyum malzeme" pazarlama taktiğine düşmeyin lütfen. Klavyeyi yumruklamıyorsanız veya yere vurmuyorsanız pek bir önemi yok. Plastik olup o kadar sağlam olan klavyeler de var. Kasa malzemesi 2 açıdan önemli: 1) Ne kadar ağırlık istediğiniz 2) Tuşların sesi. Kasa malzemesi tuşların sesinin tokluğuna etki ettiği için ne tür bir ses istiyorsanız ona göre malzeme seçmeniz lazım.
+Type-C kablo çıktığı söylenmiş incelemede. Sanırsam kablo çıkarılıp-takılabilir yani. Keşke kabloya biraz daha değinseymişsiniz. Ne kadar ağır, örgüsü, kalitesi VS.
+Tabii ki garantili mal olduğundan içini açmanız mümkün değil. Ama keşke görebilsek

Genel olarak güzel inceleme. Elinize sağlık. 6 ay ve 1 yıllık kullanımlarda keycapslerin durumunu paylaşırsanız memnun oluruz.

Selamlar. Dolu dolu yazınız için teşekkürler.

Hocam büyük markalar dediğiniz gibi hiç önem vermiyor bu konulara. PBT olması bile büyük bir olay bence. Akko, BlitzWolf, GAMAKAY gibi markalar switchleri bile yağlayıp gönderiyor. Üstüne mod da yapıyorlar yani içi boş göndermiyorlar ama büyük markalar pek iplemiyor. Büyük marka fantezim yok bu markalardan da bir şey almak isterdim ama bütçem de pek düzgün model yoktu.

Gündüz o kadar da kötü değil ama Fnatic miniStreak kadar da iyi değil maalesef.

Foam mod yapmayı düşünüyorum ama eriniyorum da bir yandan

Hocam o kadar detaylı teknik bilgi vermek istemedim çünkü bir yerden sonra sıkıcı oluyor. İsteyen zaten Google'a çok basit bir şey yazarak bakabilir yani.

Teşekkürler. Eğer ki uzun kullanımım olursa paylaşırım tabii ki. Ama şöyle bir şey var klavyeyi alalı 3 gün oldu sanırsam ve ilk geldiği gün klavyenin keycapslerini ve kendisini temizlemek istedim sonuçta 2.el ürün. Neyse keycapsleri söktüm kasayı temizledim o ara bir leğene ılık su boşalttım ve keycapsleri koydum 3-5 dakika bekledim. Sonrasında kuruması için bıraktım 15-20 dakika sonra baktım ki keycapsler baya kötü olmuş. Renkleri atmış gibi buraya da bırakırım. HyperX ile mail ile görüştüm ama 2.el ürün olduğu için destek vermediklerini belirttiler.... Bir kaç gün geçti ve bu kadar kötü durumda değil keycapsler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-09 at 17.05.48 (1).jpeg
    167,6 KB · Görüntüleme: 66
  • WhatsApp Image 2023-08-09 at 17.05.48 (2).jpeg
    145,8 KB · Görüntüleme: 83
  • WhatsApp Image 2023-08-09 at 17.05.48 (3).jpeg
    158,2 KB · Görüntüleme: 75
  • WhatsApp Image 2023-08-09 at 17.05.48 (4).jpeg
    206,8 KB · Görüntüleme: 62
  • WhatsApp Image 2023-08-09 at 17.05.49.jpeg
    219,3 KB · Görüntüleme: 74
Ne demek istediğinizi anlamadım. Resimde olağandışı bir şey gözükmüyor. PBT tuşlar bu şekilde fazla dokulu ve pürüzlü olur genellikle.

Şunu hatırlatayım: PBT plastik ABS'ye göre daha grimsi renkte olur. Örneğin:
Bu farede ön tuşlar PBT iken arka taraf ABS. Gerçek hayatta biraz daha fazla renk farkı belli oluyor.
Ya da aldığın kişi çok yoğun kullandıysa tuşların renginde değişme olabilir. Bahsettiğim parlama olayı yani.

Ama yine de olağan dışı olduğunu düşünüyorsanız daha fazla resim atın.

Hocam normal değil. Şuan daha iyi durumda keycapsler ama ilk geldiğinde böyleydi.

Dediğim işlemlerden sonra;

İşte hocam bende anlamadım. Ama dediğim gibi artık düzeldi eskisine göre. Aynen CAPS'de ki şeyden bahsettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…