Çözüldü HyperX Cloud 2 Core Wireless mikrofonu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Awlesyy

Hectopat
Daha fazla  
HyperX Cloud 2 Core Wireless aldım. Kutuyu açtım bağlantıyı yaptım YouTube'dan video açtığımda ses falan geliyor fakat mikrofonu test ettiğimde ses gelmediğini fark ettim. Nasıl düzelteceğim?

Ek olarak bu kulaklığın driverı varsa nereden indirebilirim?

Çözüm
Tüm ses aygıtlarına gelip SS atar mısın, kulaklığın üzerinde buton da olabilir dikkat et.

1763206496009.png
1763206507942.png

Arkasında buton var mikrofonla alakalı bastım fakat yine çalışmıyor basılıda tuttum yine olmadı.

Bu arada kulaklığın driverı varmış.

1763206751397.png

Mikrofonu düzelltim sinirlenince mikrofonu çıkardım sonra sertçe bastırarak mikrofonu taktım düzeldi.

Eğer böyle de düzelmese HyperX ekibi Reddit'e şöyle bir şey yazmış.

Öncelikle, mikrofonun kulaklığa doğru takıldığından emin olun. Mikrofon takılıyken, jak ile kulaklık üzerindeki port arasında küçük bir boşluk olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir boşluk varsa, jakı kulaklığa doğru bastırın, klik sesi gelene kadar itip tamamen oturmasını sağlayın.

Ayrıca: Ana sisteminizde Gizlilik ayarlarını kontrol ederek Mikrofon Erişiminin açık olduğundan emin olun:

1. Klavyenizde Win+I tuşuna basın
  2. Gizlilik → Sol menüden Mikrofon’u seçin
  3. “Bu cihaz için mikrofon erişimi” Açık olsun
  4. “Uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin ver” Açık olsun

Mikrofon hâlâ çalışmıyorsa:

1. Windows Ses servislerini sıfırlayın:
    • Win+R tuşuna basın → açılan pencereye "services.msc" yazın ve Enter’a basın
    • Listeden Windows Audio servisini bulun
    • Durum ve Başlangıç kolonlarını kontrol edin: Çalışıyor ve etkin mi?
      • Eğer etkin değilse → sağ tık → Başlat
      • Eğer etkinse → sağ tık → Yeniden Başlat
    • Mikrofonu tekrar test edin
  2. Sorun Gidericiyi kullanın:
    • Windows Ayarları → Güncelleme ve Güvenlik → Sorun Gider → Aşağı kaydır → “Kayıt Sesi” → Sorun Gidericiyi Çalıştır
    • Mikrofon seçeneğini kullanın → İleri → talimatları takip edin
    • Test edin
Tüm ses aygıtlarına gelip SS atar mısın, kulaklığın üzerinde buton da olabilir dikkat et.

1763206496009.png
1763206507942.png

Arkasında buton var mikrofonla alakalı bastım fakat yine çalışmıyor basılıda tuttum yine olmadı.

Bu arada kulaklığın driverı varmış.

1763206751397.png

Mikrofonu düzelltim sinirlenince mikrofonu çıkardım sonra sertçe bastırarak mikrofonu taktım düzeldi.

Eğer böyle de düzelmese HyperX ekibi Reddit'e şöyle bir şey yazmış.

Öncelikle, mikrofonun kulaklığa doğru takıldığından emin olun. Mikrofon takılıyken, jak ile kulaklık üzerindeki port arasında küçük bir boşluk olup olmadığını kontrol edin. Eğer bir boşluk varsa, jakı kulaklığa doğru bastırın, klik sesi gelene kadar itip tamamen oturmasını sağlayın.

Ayrıca: Ana sisteminizde Gizlilik ayarlarını kontrol ederek Mikrofon Erişiminin açık olduğundan emin olun:

1. Klavyenizde Win+I tuşuna basın
  2. Gizlilik → Sol menüden Mikrofon’u seçin
  3. “Bu cihaz için mikrofon erişimi” Açık olsun
  4. “Uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin ver” Açık olsun

Mikrofon hâlâ çalışmıyorsa:

1. Windows Ses servislerini sıfırlayın:
    • Win+R tuşuna basın → açılan pencereye "services.msc" yazın ve Enter’a basın
    • Listeden Windows Audio servisini bulun
    • Durum ve Başlangıç kolonlarını kontrol edin: Çalışıyor ve etkin mi?
      • Eğer etkin değilse → sağ tık → Başlat
      • Eğer etkinse → sağ tık → Yeniden Başlat
    • Mikrofonu tekrar test edin
  2. Sorun Gidericiyi kullanın:
    • Windows Ayarları → Güncelleme ve Güvenlik → Sorun Gider → Aşağı kaydır → “Kayıt Sesi” → Sorun Gidericiyi Çalıştır
    • Mikrofon seçeneğini kullanın → İleri → talimatları takip edin
    • Test edin

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı