HyperX Cloud 2 Kalitesinde Kulaklık Önerisi

Rahatlık ve terletme gibi konularda ben çok uzun süreler (8-14 saat) kullanım yaptığım için memnunum kadife pad kullandığı için terleme olmuyor denecek kadar az. Mikrofon konusuna gelirsek ya bu tarz veya şöyle bir masa mikrofonuda olabilir. Bütçeye göre değişir.

Referans veya monitör denmesi bence pazarlama stratejisi değil hocam. Sonuçta o kulaklıklar normal ev kullanıcısına hitap eden kulaklıklar değildir. Hatta bu tabirleri birçoğumuz bilmeyiz yada yeterince bilgi sahibi değilizdir. Ancak gaming denilen kulaklıklar için pazarlama stratejisi olduğunu söyleyenler var.

Bu konunun çok içinde olan birisi değilim ancak kulaklıklar arasında bunların bir farkı olduğunu düşünüyorum. Misal referans kulaklıklar bass ağırlıklı değildir. Yüksek bass'a alışmış kişiler bunlardan zevk almayabilir. Hatta müzikten zevk almak isteyenlere bazıları önermez ama kimisi de o tarz dinlemekten hoşlanır.

Misal Stüdyo referans monitörü denilen hoparlör tipi vardır. Bir tv kanalında ses masasını kullanırken bunları kullanıyorduk ve sesi doğru ve olduğu gibi vermesi amacıyla kullanılıyordu.

Hifi seviyesinde ürünler kullananlar için bunların ötesinde farklar bile oluşuyor kulaklıklar için söylersek.

Sizin yazınızdan sonra yurtdışı kaynaklardan Cloud için Takstar Pro80 veya Qpad QH-90'nun klon hali gibi yazılar okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Muhtemelen sizin birkaç yazınızdan sonra bende oyuncu kulaklıklarına bakarken Samson SR850 gibi ürünleri merak etmeye başladım.

Eğer bu ürün Cloud ile eşdeğer ise zaten hiç mikrofon vs gibi şeylerle uğraşmayıp direk cloud alıp geçmek lazım o zaman. Çünkü benim arayışım yüksek fiyatlarda pazarlama stratejisi ile gaming kulaklıklara para vermek yerine yaklaşık aynı fiyatlarda ama hem müzikte kaliteli olacak hemde oyunlarda memnun edecek kulaklık arayışı.

Bu arada mikrofon için şunlar var. Nanokatalog güvenilir ise çok uygun fiyatlı görünüyor. 1 tane alıp kenara atsak mı acaba

Birde şu var ama Türkiye'de bulmak biraz pahalı olur bulunursa tabi.

Hatta şu videoda referans'ın ne demek olduğu hoparlör açısından bahsedilmiş bunu kulaklık olarakta düşünebiliriz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Batina

Dediğim gibi benim gözümde dememin sebebi herkesin kendince fikri vardır ben kullandığım kulaklıklara ve yaptığım incelemelere göre yorum yapıyorum. Pek tabi normal ev kullanıcısıda kullanabilir benim kullandığım gibi illa yanına stüdyo veya gaming kelimeleri geldi diye bunları sadece oyunlarda veya stüdyolarda kullanılacak kulaklıklar olarak adlandırmak yanlış. Bir kulaklık başarılıysa her alanda şu veya bu oranda fark yaratır. Örnek monitör özelliği kulaklıkların değil ses kaynaklarının özelliğidir ve kulaklıktan kulağa iletilen ses kalitesi ile hiçbir alakası yoktur. Monitör özelliğine cihaz kullanarak veya ses kartlarlarınızda bulunuyorsa "mikrofon izleme özelliğini" aktif ederek her kulaklıkla ulaşabilirsiniz. Firmaların bu ürünleri pazarlayabilmek için bir yol izlemeleri gerekiyordu. Bu yolda sesi daha gerçekçi ürettiğini anlatabilmek için kulaklıklara monitör-referans-analitik-stüdyo kulaklığı diye isimlendirerek piyasaya sürmek oldu. Daha çok şey anlatılır ancak uzun uzadıya yazamayacağım çünkü baştada dediğim gibi benim gördüğüm ve yaşadığım şeyler var, başkalarının görüp yaşadığı şeyler var, herkesinde buna göre bir fikri var.

"Hem müzikte kaliteli olacak, hemde oyunlarda memnun edecek kulaklık arayışı." Bu doğru bir arayış.

Zalman mikrofon benim genelde mikrofonsuz kulaklıkların yanına önerdiğim mikrofondur fiyatından dolayı. V-Moda BoomPro ise portable cable kullanan kulaklıklara önerilir mesela Philips SHP9500 örnek olarak gösterilebilir. Diğer bir mikrofon adayıda fiyatı biraz kabarık olan Antlion Audio ModMic'tir.

Creative Soundblaster X H5 Tournament Edition almayi planliyorum ben de. Planliyorum diyorum cunku yaklasik on gundur kulaklik arayisindayim. Daha onceden kullanan varsa, oneren ben de fikir almak isterim.

Pek göz önünde olan bir kulaklık değil. İncelemesi bile doğru düzgün yok gibi. 1000 1200 seviyelerinde satılıyormuş.

Nanokatalog da şu modeli 369 lira

Amazonda 869 lira görünüyor.

Donanımhaberde sıfırına 450 lira istiyorlar.

Kulaklığı alıp kullanan varsa yorum yaparsa hakkında biraz bilgi sahibi olabiliriz.

Hocam alpha alabilirseniz yanına da Asus strix 7.1 ses kartı çekerseniz güzel olur. 600 TL'ye bardak hediyeli fantastik ve gereksiz aşırı güzel mor beyaz modelini ITopya'dan bulabilirsiniz. Ses kartını Amazon'dan bakmanız daha iyi olur çünkü Türkiye'de neredeyse hiç kalmadı. Sadece Hepsiburada'da bir ilan görmüştüm oda ne kadar güvenilirdir bilemem.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat hani şimdi kulaklık aldığım da ek olarak ta ses kartına ayrı bir para vermek istemiyorum çünkü aynı zamanda bilgisayar da toplayacağım bütçede sıkışma olabilir fakat şöyle bir olay var müzik işleriyle ilgilendiğim için Universal Audio Arrow Ses Kartı alacağım fakat bu ürünün üretim amacı müzik odaklı, benimde aklımda acaba bu ses kartı ile müzik dışı kullanımda iyi bir performans alabilir miyim tarzı bir soru var. Sizce nasıl olur, bir fikriniz var mı ?

Scarlet 2i2 gibi bir şey alman daha iyi olabilir ancak müzik dışı kullanımda da gayet iyi performans alabilirsin. Eğer müzik işleriyle ilgileniyorsan kulaklık olarak HD 599 getirtebilirsin amazondan 98$

Hocam ping benzeri bir olayı varsa pek önermem ama oyuncu ses kartları gibi neredeyse gerçek zamanlıysa kullanılır.

Scarlet 2i2 gibi bir şey alman daha iyi olabilir ancak müzik dışı kullanımda da gayet iyi performans alabilirsin. Eğer müzik işleriyle ilgileniyorsan kulaklık olarak HD 599 getirtebilirsin amazondan 98$
Arrow'u pluginlerinden dolayı tercih ettim.
Müzik için Beyerdynamic DT 770 Pro modelini alacaktım birde oyun vb. için orta fiyatlı bir model arayışına girmiştim ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…