HyperX Cloud 3 kulaklık ayarları ve önerileri

BlueRay

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Yaklaşık 4 sene Gamepower MEI kullanan bir kullanıcı olarak şunu söylemeliyim ki zamanında aldığım MEI kulaklıktan aşırı derece memnundum. Sadece Gamepower yazılımı eski ve işlevsiz gözüktüğü için sanal Surround ve EQ ayarı bazen bozulabiliyordu. Tamamen kendi ayarlarım ile 4 sene geçirdikten sonra ( %30 ayarında ses seviyesinde kullanıyordum ve ona rağmen tüm sesler çok netti oyunlarda tam performans alıyordum) HyperX Cloud 3 kulaklığına geçiş yaptım. Forumlarda herkes çok yanlış ve kendi tercihlerine göre önerilerinde bulunmuş fakat ben öyle yapmayacağım. Eğer stereo ses seviyesinden memnunsanız öncelikle şunu söylemeliyim ki HyperX almanıza gerek bile yok çünkü kulaklığın size vadettiği alan stereo değil oyun deneyimi. Bunun içinde buna göre bazı ayarlar yapmanız gerek ve ben de yabancı sayfalarda önerilen ayarlara göre kendi eklemelerimle bir setup oluşturdum. Aşağıdaki screenshotlardan hepsine ulaşabilirsiniz. Türk forumlarında bazı arkadaşların kulaklık yazılımındaki DTS:X sound seçeneğinin bir etkisi olmadığını söylüyor. Eğer ses geliştirmeleri kısmından iyi anlayan bir meraklı insansanız ya da Audio işlerini meslek kısmına kadar döktüyseniz ki döktüyseniz HyperX kullanmıyorsunuzdur. Bu ayarların sayesinde kulaklık yazılımının Surround ve bass Boost özelliklerini sistemde algılayıp aktif ediyor. EQ ayarını ben optimize olarak kullanıyorum ancak isteyen varsa clarity modunda da kullanabilir sadece bana seslerin doygunluğunu ve tokluğunu azalttığı için mantıklı gelmiyor kullanmak. Bunların haricinde DTS unbound uygulamasını önerenlere rast geldim. Arkadaşlar DTS unbound hiçbir işe yaramıyor. Ücretsiz bir programdan maksimum etki göremezsiniz zaten. 3-5k arasındaki kulaklıklar Corsair HS80 hariç donanımsal Surround kulaklık olmadığı için yazılım yoluyla bu farkı kapatmaya çalışıyorlar ancak DTS unbound sesi çevrelemek dışında hiçbir işe yaramıyor tavsiyem DTS unbound kullanmak yerine bu devirde 200 TL ile döner alırken 50TL Dolby Access almanız yönünde. Aktif olarak ne ilgilendiğinize göre ses modlarını ayarlarsanız maksimum performans alırsınız. Oyun modunda performans modunu aktifleştirirseniz arka planda müzik açık olduğunda müzik sesini cidden oyuna göre optimize edip oyundaki seslerin karışmamasını sağlıyor. CS 2 ve Valorant'ta deneyebilirsiniz. Benim tavsiyelerim bu şekilde. Bu özellikleri kullanmadığınız sürece kullanmış olduğunuz kulaklığın stereo Logitech ve Rampage kulaklıklardan farkı kalmaz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    965,5 KB · Görüntüleme: 42
Şöyleki bende kullanıyorum ama ben DTS:X ile kullanıyorum niye Dolby ile kullanmıyorsun derseniz benim laptopumda Dolby Atmos dynamic mevcut Dolby de ayar yaptığım zaman hepsini etkiliyor bu yüzden DTS kullanıyorum DTS ücretsiz değil bu arada bilginiz olsun sadece kulaklığın lisansı olduğu için ücretsiz oluyor

Dolby de ses yükseltebliiyorsunuz evet ama tam tiz ve güzel sesi benim fikrimce DTS:X'de alabiliyorum

Ve 96KHz'ye kadar da alabiliyorsunuz Dolby de onu da aktifleştirmeyi unutmayın Dolby kullananlar için

Benim sistemimde Dolby Atmos dynamic mevcut olmadığı için bende bu şekilde en ideal ayarı kulaklığın sunduğu imkanlara göre ayarlamaya çalıştım. Bende de Bang Olufsen mevcut fakat Dolby ile kıyaslanamaz tabii ki.

Bang olufsen tabii ki başka tahmin ettiğim kadarıyla HP Victus sahibisiniz

Bang olufsen tabii ki başka tahmin ettiğim kadarıyla HP Victus sahibisiniz
Hayır bende Asus kullanıcısıyım ancak benim sistemim eski Asus Vivobook pro N552VW-FY147T. Şu sıralar hem üniversite hem part time çalıştığım için geçtiğimiz günlerde philips evnia 24M2N3200A monitör ve havit kb884l klavye aldım çok geçmeden gaming gen üzerindeki pc hocası gg10.4 sistemini 32gb 1tb ssd ile alacağım artık laptop emekliye ayrılacak

Satarsanız düşünelim hocam veya hibe ediyorsanız başka tabii

Satarsanız düşünelim hocam veya hibe ediyorsanız başka tabii
Zamanında abim üniversiteye başlayacağı zaman babam 2017 nin fiyatıyla 5000tl ye satın almıştı abime. Abim üniversiteyi bitirdiğinden beri bilgisayar çoğunlukla okul sonrası evde olan benim elime geçiyordu ancak bu devirde gtx960 i76700 kullanan bir cihaz ne kadar eder hiç düşünmedim açıkçası. En son 2021 de rdr 2 yi 720p 30 fps oynarken seviniyordum iyi ki bu laptopu almışlar diye :d ancak işin gerçeği insan yaşı büyüdükçe elindekininde yaşlandığını fark ediyor şuan bu laptopu satsam bile alıcının işine yarayacağını pek sanmıyorum. Bazen beni bile zor durumda bırakıyor render esnasında.

Hocam benimkisi işin fantezi kısmı ben seviyorum böyle şeyleri baktığınız zaman 4060 i7 13650HX makine var elimde ama bazen nostalji oluyor millet 12.-13.nesil bilgisayar kullanırken ben 4210U 840Mli laptopu nasıl uçururum diye uğraşıyordum 2 sene öncesine kadar

Son 3 senedir o hastalık bende de var özellikle sistemimi baştan kasa içinde değişikliklere gitme isteğinde bulundum ancak durumum yetmediği için sadece sata ssd değişikliğinde bulunabildim. Hp s650 480gb taktım 2022 de bana maliyeti 1000tl olmuştu. Şuanda ise yeni aldığım monitör ve klavye laptopa bağlı konumda ve sistemde sadece mouse değişikliğinde bulunmadım o da corsair harpoon. Büyük ihtimal onu uzun bi süre değiştirmeyeceğim çünkü 1000 polling rate bana kalırsa gayet yeterli ve 2k bandındaki çoğu ürün kablolu versiyonlarında 1000 polling rate seviyesine düşürüyor mouse tepkimesini. Kablosuzda bana iyi gelmiyor valla ne yalan söylim şimdi ise sahibinden de laptop fiyatlarına bakim dedim benim laptopu 10 dan 15 den satanlar var. Valla bana kalsa 8 anca eder.

O paralara 6.nesil PC için hala çok gözüyle bakıyorum ben ne yalan söyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…