HyperX Cloud 3 vs G733

mrVOIDexclux

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX3060 Laptop GPU Ryzen 7 6800H 512GB 16GB Ddr5 Ram
Meslek
Öğrenci
Oyun için kullanacağım G733 daha cezbedici gözüküyor fakat mikrofon kalitesi iyi gelmedi. Bu ses EQ ile ayarlanabilir mi güzelleştirilebilir mi?

Oyun için kullanacağım G733 daha cezbedici gözüküyor fakat mikrofon kalitesi iyi gelmedi. Bu ses EQ ile ayarlanabilir mi güzelleştirilebilir mi?

Cloud 3 kullanmadım fakat , g733 mikrofonu her sesi alıyor, eğer discord üzerinden konuşmicaksanız, karşıya klavye seslerini bariz bir şekilde iletiyor, yalnız hoparlörü güzel, şarj süreside uzun rgb açmazsanız, başka eksi yani yok.blackshark v2 mikrofonu en iyisi aralarında

Hocam ayarlasanız bile çok fark etmiyor tiz sesi hala kötü mikrofon gerçekten leş gibi. Ben Cloud III kullanıyorum gayet hoş bir kulaklık bir sorunu olmadı şu ana kadar, mikrofonda gayet iyi. Ancak kulaklıkta ayar yaparım yazılımını kendi kafama göre ayarlarım diyorsanız g733.HyperX uygulamasında da ayar yapabiliyorsunuz ancak Logitech uygulamasına göre kapsamlı değil.

Cloud 3 kullanıyorum mikrofonu çok güzel

Öncelikle merhaba ben 6 aydır G733 kullanmaktayım.

Mikrofondan başlayacak olursak, karşıya iletilen ses kalitesi pek iyi değil. Her ne kadar detaylı ayarı olsa da genel olarak mikrofon kalitesini iyileştiremiyorsun.

Ses kalitesi olarak gayet tatmin edici. Çoğu kişi sesi az geliyor diye şikayet ediyor ama bu tamamen senin duymak istediğin sese bağlı. Mesela ben sesi 60 üstüne çıkardığım zaman kulaklarım acımaya başlıyor. Bence ses kalitesi başarılı ve dip ses veya parazit sesi gibi herhangi bir olumsuz bir ses işitmedim gayet stabil sürücüler var.

Oyun tarafına bakacak olursak piyasadaki en iyi EQ ayarlaması ve sesi sunan kulaklıklardan biri. Özellikle FPS oyunu oynayanların programdan EQ ayarını aktif edip kendine güzel bir ayar çekerse ses kasması gereken oyunlarda ciddi infolar alabilir. 7.1 ise film veya müzik gibi faktörlerde kullanıyorum. Açıkçası dereceli oyunlarda 7.1 biraz kafa karıştırıyor. Yani her alandan sesi size ilettiği (ortam ambiyans sesleri gibi) için adım seslerini karıştırabiliyorsunuz bu yüzden kesinlikle EQ modunu aktif edip kendinize göre ayar çekmelisiniz.

Kulaklığın en büyük özelliği hafif, rahat ve pratik olması. Mikrofonun tak çıkar olması, kaliteli kulak yastıkları olması ve temizliği kolay olması piyasadaki çoğu kulaklığı eliyor. Bende zaten bu kulaklığı bu yüzden seçtim. Ama bazı kusurları mevcut özellikle ciddi kafa ayarlaması yapamıyorsunuz. Çok az bir aşağı yukarı esneme payı bırakmışlar. Çok büyük kafası olanların tercih etmemesi gerek. Ayrıca plastik malzeme olduğu için yani herhangi bir metal malzeme olmadığı için düşmede veya çarpmada hoparlörlerin bağlantı noktaları kırılabilir. Dikkatli kullanmak lazım. Şunu da ekleyeyim gözlük kullanıyorsanız belli bir süreden sonra kulak arkalarınız biraz ağrıyabilir. Gözlük kullanmayanlar için on numara konforu sağlıyor.

Bağlantı hızı yanılmıyorsam 20mslerde falan ve bu değer piyasadaki en iyi Wireless kulaklıklar ile kapışır rtings isimli siteden piyasadaki kulaklıklar ile karşılaştırabilirsiniz. 20 metre çekim mesafesi var. Fakat pil süresi rakiplere göre az. RGB kapalı 30 saate yakın götürüyor ama siz sürekli oyun oynayan veya kulaklık ile çok uzun süreler vakit geçirecekseniz 30 saat sizi biraz üzebilir. Fakat ara sıra mola verdiğinizde kulaklığı şarja takarsanız 1-2 saatte 0'dan 100 oluyor. Bende böyle kullanıyorum o yüzden 30 saat süre benim için çok büyük problem değil.

Genel olarak kulaklık konfor odaklı aynı zamanda güzel ses kasıp infolar almakta mümkün. Ben çoğu oyuncu kulaklığı kullanmış birisiyim keza ara sıra internet kafelerde farklı çeşit kulaklıklar kullandım. Açıkçası HyperX ürünlerini pek sevmiyorum. Cloud 3'ü deneme şansım oldu internet kafede ve gerçekten samimi bir şekilde söylemem gerekirse ses kasma konusunda G733'ten daha iyi değil bence. Özellikle Logitech kadar detaylı ayarlama yapabileceğiniz ayarlar sunmuyor HyperX. 7.1 ve EQ ayarları G733'e göre daha kısıtlı ve ses kasması biraz daha zor geldi bana bilmiyorum belki internet kafedeki ortam sesinden dolayı da ses kasmakta zorluk çekmiş olabilirim. Konfor olarak birbirlerine yakınlar ama Cloud 3 biraz daha kafaya ağır geliyor. Kulak pedleri iyi en azından büyük kulaklar için Cloud 3 daha iyi.

Ben G733 yerine başka bir kulaklık alacak olsaydım SteelSeries Arctis Nova 5'i alırdım. Şu an piyasada benim deneyimlerime göre en detaylı program ayarlaması ve stabilite sunan 3 marka var. Logitech SteelSeries ve Razer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…