İnceleme HyperX Cloud 3S Wireless

Herkese selam,

Bugün 6 Şubat'ta MediaMarkt'tan 4.300 TL'ye sipariş ettiğim HyperX Cloud III S Wireless kulaklığı inceleyeceğim.



Kutu içeriği - HyperX destek - Ön bilgi​

hyperx1.jpeg

Kutu içeriği standart, olması gereken. Bez çanta, dongle, Type-C kablo çıkıyor.
Dongle Type-C girişli fakat Type-A dönüştürücü koymuşlar buna artı verebiliriz.
Type-C kablo koymuşlar fakat resimde görüldüğü gibi çok kısa, o kısa kabloyla sadece kenara koyup şarj edebiliriz. Kulaklık şarj edilirken kullanılabiliyor fakat içinde gelen kablo kısa olduğu için ayrı uzun bir Type-C kablosu edinmeniz gerek. Kulaklığı şarjda kullanmak için Type-C kablo kulaklığa takılı olmalı, dongle ise cihazınıza bağlı olmalı.
Cloud 2'den geçiş yaptım onda kutu içeriğinden yedek kumaş Pad'ler çıkıyordu, bu kulaklıkta yok büyük bir eksi diyebiliriz. Çanta koyacaklarına pad koyabilirlerdi. Kim bu devirde içinden çıkan çantayla kulaklığı taşıyor?
HyperX destekten kumaş pad istediğimizde, C3S için kumaş padlerin üretilmediğini söylüyorlar. Ben mevsime göre kumaş pad kullanan birisiyim büyük bir rahatlık gerçekten. Fakat kendilerinin dediğine göre üretmemişler. Deri pad istediğimizde ise neden istiyorsunuz gibi bir soruyla karşılaşıyoruz. Oysaki 2025 yılı içerisinde destekten Cloud 2 için Deri Pad, Mikrofon, Ses kartı istemiştim ve ücretsiz kargoyla göndermişlerdi. Cloud 2 için bunları talep ettiğimde ise sorgusuz sualsiz direkt adres ve iletişim bilgisi isteyip kargolamışlardı. Sonuç olarak eskiden keyfi pad gönderirken şu an göndermiyorlar, sanırım çok fazla talep olduğu için. Pad'lerin soyulması vs. şart anca öyle alırsınız.
C3S'in Pad'leri Cloud 2'ye göre bayağı başarılı, HP bu konuda da bence iyi iş çıkarmış. Daha soğuk bu sayede terletmiyor ayrıca daha sağlam hissettiriyor.

hyperx3.jpeg




Malzeme kalitesi ve tasarım​

Tasarımı önceki kulaklıklara göre oldukça şık ve sade yapmışlar. Malzeme kalitesi gerçekten sağlam hissettiriyor. Cloud 2'de menteşe kısımlarında çatlama yaşarken, bu kulaklıkta yaşayacağımızı düşünmüyorum çünkü direkt üst kısım ile bağlantılı. Ayrıca Cloud 2'de baskı hissederken C3S'e geçince bu baskı tamamen kalktı. Konfor olarak çok ama çok memnun kaldım. Kulaklık kafanızda yok gibi. Açıkçası daha fazla üstüne konuşmaya gerek yok iyi iş çıkarmışlar.



Teknik Özellikler​

53 mm sürücü
120 saat batarya ömrü
DTS
Boom mikrofon
Alüminyum malzeme

Özellikler güzel, standart. Mikrofon FPS oyuncuları için gayet yeterli. Fakat çok çok iyi olduğu söylenemez. Mikrofona önem verenler ayrı mikrofon alabilir.

Batarya ömrü konusuna gelecek olursak, kulaklığı aldığımdan itibaren şarjının bitmesi 11 gün sürdü. Aslında bu bana bağlı saatlerce kullanmadım bu yüzden uzun sürdü. Bu sırada uyku modu süresi 30 dakika idi, düşürseydik 11.5-12 günü bulabilirdi. Muazzam bir süre.

Uyku modu süresini ayarlamak için konudaki NGenuity Yazılımı başlığına gidin.



Ses Kalitesi​

Ses kalitesinde herhangi bir sorunumuz yok, güzel bir ses profili var. FPS oyunlarında her türlü ayak sesini vs. duyabiliyorsunuz. Her ne kadar müzik için uygun değil dense de bence gayet yeterli. Fakat yine de müzik için EQ ayarı yapmanız daha sağlıklı olur.

Belirtmek isterim ki Cloud 2'den C3S'e geçtiğimde ses seviyesi büyük ölçüde azaldı. Cloud 2'de Windows ses yüksekliğini %50'de kullanırken C3S'te %100'de kullanıyorum. Kullanıcı yorumları bunu destekliyor.




Tuşlar ve Bağlantı modu​

Mikrofon tuşu: Bir kere bastığınızda mikrofon kapanıyor tekrar bastığınızda açılıyor. Basılı tuttuğunuzda ise Mic Monitoring modu açılıyor, konuştuğunuzda sesinizi kulaklıktan duyabiliyorsunuz.
Güç tuşu: Basılı tuttuğumuzda açıp kapatabiliyoruz. Bir kere bastığımızda ise İngilizce olarak şarj seviyesini söylüyor. Örnek olarak "Sixty persent battery" diyor.

1.jpg


Solda Type-C portu mevcut onun dışında başka bir tuş kalmadı sağ tarafa geçiyoruz.


Başlatma/Durdurma tuşu: Bir müzik dinliyorsanız veya video izliyorsanız başlatıp durdurabiliyorsunuz.
Ses tekerleği: İleri geri yaparak sesi ayarlayabiliyorsunuz fakat bu sadece Windows sesini ayarlamakta.
Bağlantı modu tuşu: Üste doğru çekince 2.4GHz dongle moduna geçiyor, alta doğru çekince Bluetooth moduna geçiyor.

2.jpg





NGenuity Yazılımı​

Burası önemli!
Bu kısım sadece uyku süresini ayarlamak isteyenler için default 30 dakika olarak geliyor. Uyku süresini ayarlamak istemeyenler direkt "NGenuity BETA" yazılımını kursun.

Uyku süresi ayarlama: NGenuity programında sağ üstteki batarya simgesinin üstüne tıklayıp ayarlayabilirsiniz. Never-10-20-30 dakika gibi 4 ayar mevcut.

1772655104020.png


NGenuity ana yazılımımız değil. Ana yazılım NGenuity BETA. Uyku süresini ayarlayıp NGenuity yazılımını kaldırın (çünkü uyku süresi BETA sürümünde ayarlanmıyor.) Daha sonra Aygıt Yöneticisi'nden Cloud 3S Wireless ile alakalı sürücülerin hepsini silip, NGenuity BETA programını indirin. Eğer Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri temizlemezseniz BETA programını indirdiğinizde yazılımlar çakıştığı için kulaklık saçmalayabiliyor. (Sesli aramada 3-5 saniye delay gibi sorunlar)



NGenuity BETA Yazılımı​

Yazılım sade ve hoş. Ana menüde şarj seviyesi görünüyor. Kulaklık üstüne tıkladığımızda mikrofon ayarı, EQ gibi ayarlamalar mevcut.

1qwe.jpg


2qwe.jpg


3qwe.jpg


Yazılım sade ve hoş. Ana menüde şarj seviyesi görünüyor. Kulaklık üstüne tıkladığımızda mikrofon ayarı, EQ gibi ayarlamalar mevcut.
EQ sayfası:

4qwe.jpg




Uyarı​

Kulaklığı aldıktan sonra NGenuity BETA indirip Firmware güncellemelerini yapın. İlk aldığında dip ses sorunu yaşanabiliyor.


Sonuç​

Açıkçası kulaklığı alırken tereddüt etmiştim, HP yüzünden. Fakat genel olarak memnun kaldığımı belirtebilirim. İyi iş çıkarmışlar. Benim memnun kalmadığım kısım bir tek HyperX destek pad ve kutu içeriği mevzusu. Onun dışında problem yok.

Okuduğunuz için teşekkürler. İyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı