Valla memnunum şu an. Önceki kulaklığım SteelSeries Arctis 3'ün de buna üstün olduğu birkaç nokta vardı ama daha çok konfor ve ergonomiyle alakalı avantajlardı bunlar. Mesela Arctis 3'ün kulak başlıkları içe doğru dönebiliyor, kafayı daha az sıkıyor, yumuşak ve rahat kumaş yastıklar yazın bile uzun kullanımda rahatsız etmiyor. Alpha S'i yazın denemedim haliyle bilemem ama şu an için biraz fazla sıkmasına rağmen rahatsızlık verecek ölçüde değil. Arctis'i kulaklık standıma rahatlıkla koyuyordum mesela, bunu ise koyamıyorum çünkü yanlardan daha basık bir kulaklık, kafadan çıkarıldığında yastıklar birbirine doğru yapışır konuma geliyor haliyle standa oturtmakta zorlanıyorum. Masada alanım çok dar bunun da etkisi var tabii.
Ses olarak Alpha S belirgin ölçüde daha iyi. Alpha'nın ses kartı olmasıyla ilgisi yok bu arada, çünkü Alpha S'in ses kartını kullanmıyorum, kendi ses kartım var Creative SB Recon 3D onunla kullanıyorum. Ses kartını da denedim bu arada, kulaklığın ses kartı volümü önemli ölçüde azaltıyor. Ben yazılımını kurmadım bu arada kısaca denedim ama ses ekolu geldi, oyunlarda büyük dezavantaj yarattı bana, ıvır zıvır ince ayarla uğraşmak istemediğimden kendi ses kartımın ayarları da hazır olduğu için ondan devam ettim. Kendi ses kartınız yoksa ya da anakartınızın ses yongası kötüyse ses kartıyla beraber kullanırsınız, herhalde HyperX'in yazılımı üzerinden de bir sürü ayar yapılıyordur. Bende Boom 3D yazılımı falan da var, müzik dinlemek büyük keyif. Arctis de müzik konusunda kötüydü diyemem ama bunun ondan daha iyi olduğu çok net. Belki bunun yalıtımının ondan iyi olmasının da etkisi vardır.
Mikrofonu kendim de ses kayıt programıyla falan denedim ama daha çok Discord'da birlikte oynadığım arkadaşımın yorumu önemliydi, sesin düzelmiş sonunda dedi. Ses Discord için gayet yeterli anladığım kadarıyla, bana da bu yeter zaten. Mikrofonun da, ses kablosunun da sökülüp takılabiliyor olması bir tercih sebebiydi benim için, hadi öteki kablo bulunur da mikrofon olur da bozulursa diye yuvasına uygun bir yedek parça bulunabiliyordur inşallah. Ben çünkü bir kere alayım, sağlam bir şey alayım, yıllarca kullanayım kafasında biriyim, mikrofon bozulursa ve yedeğini bulamazsam canımı baya sıkar.