DennYEZ
Megapat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- -Anakart: ASUS PRIME B460M-A
-İşlemci: i7-10700f İşlemci+Dark Freezer x90 Fan
-Ram: Kingston Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz DDR4
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060Ti
-SSD: Samsung 970 Evo Plus
-Kasa: Frisby FC-8865G 3 Fan Usb 3.0 Midi Tower Kasa
-Ekran: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD
-PSU: Cooler Master 650w 80+
- Meslek
- Kontrol & Otomasyon Mühendisliği Lisans Öğrencisi
Olabildiğince açıklamaya çalışacağım yaşadığım sorunu. Cloud II'nin kendi uygulaması olan NGenuity'i indirdim. Ve kendi içindeki dtsx spatial sound açık değilken problemle karşılaştım. YouTube ve Spotify'da çok fark etmiyor fakat BF2042, Valorant, Death Stranding tarzı oyunlarda aşırı bir ses eşitsizliği var. Mesela Valorant'ta arkamdan bana doğru sıkılan silah sesleri gelmiyor. Death Stranding'deki cutscenelerde karakterlerin sesleri ortam sesine göre çok daha kısık duyulmayacak seviyede. Ve spatial soundu açınca bunlar düzeliyor ama ses genel olarak tuhaflaşıyordu. Sonrasında bilgisayar ayarlarıyla oynadım biraz. Ses iyileştirmeleri kısmının "cihaz varsayılan efektleri" ne ayarlı olduğunu gördüm. Bunu kapatınca tüm sorunum çözüldü açıkçası sesler normalleşti fakat bu sefer dtsx spatial sound açmak istersem tekrardan cihaz varsayılan efektlerine dönüştürüp NGenuity'den spatial soundu açmam gerekiyor. Aksi halde ses iyileştirmeleri ayarını kapalı yaptığımda uygulamada spatial sound ayarı açık da olsa kapalı da olsa fark etmiyor. Benim merak ettiğim neden ses iyileştirmeleri ayarı "cihaz varsayılan efektleri" ayarında seçiliyken böyle bir sıkıntı var? Umarım anlatabilmişimdir anlamadıysanız da açıklarım tekrar dediğim ayarları ek olarak aşağıya bırakıyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: