Çözüldü Hyperx Cloud III Wireless ses ayarı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

toprakcinar

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F - RTX 4060 8GB -32 GB RAM - ASUS TUF B560M-PLUS - 1 TB M2 SSD -
Havit Fuxi h3'ten, Hyperx Cloud III Wireless'a geçtim, uygulamasını da indirdim. Ses için yapmam gereken bir ayar var mı, ses sanki bir tık boğuk geliyor gibi.

Nasıl bir boğukluk? 2KHz sonrası bir düşüş var fakat o boğukluğa yol açmaz.

Ekolayzer kullanmayı bilmiyorum kullanmadım da. Şu an kutudan çıktığı gibi kullanıyorum. Kulaklık kötü değil ama müzik dinlerken eski kulaklık daha iyi gibiydi.

Ekolayzer kullanmayı bilmiyorum kullanmadım da. Şu an kutudan çıktığı gibi kullanıyorum. Kulaklık kötü değil ama müzik dinlerken eski kulaklık daha iyi gibiydi.
Müzik performansının kötü olduğunu söylüyorlardı zaten. Cloud 3 ile ROG pelta arasında kalmıştım pelta'yı tercih ettim. Ve gayet memnun olduğumu söyleyebilirim.

bi tık düzeldi gibi
Kulaklığın ses karakteristiğiyle ilgili. Önceki kullandığın kulaklık tiz ağırlıklı büyük ihtimalle. Cloud 3’deki tiz düşüklüğü ses boğukmuş ve detay düşükmüş gibi hissettiriyor.

Alışkanlıklarla ilgili. Cloud 3’ün ses rengi alt frekanslar ve bas ağırlıklıdır. 2khz ve üstü tiz sesler az gelir.

Vokalde boğukluk hissetmiyorsan, yani şarkı sözleri kulağına uzaktanmış gibi gelmiyorsa sorun yoktur.

Kulaklığın ses karakteristiğiyle ilgili. Önceki kullandığın kulaklık tiz ağırlıklı büyük ihtimalle. Cloud 3’deki tiz düşüklüğü ses boğukmuş ve detay düşükmüş gibi hissettiriyor.

Alışkanlıklarla ilgili. Cloud 3’ün ses rengi alt frekanslar ve bas ağırlıklıdır. 2khz ve üstü tiz sesler az gelir.

Vokalde boğukluk hissetmiyorsan, yani şarkı sözleri kulağına uzaktanmış gibi gelmiyorsa sorun yoktur.
1749579209228.png

Burda eski kulaklığımın empedansı daha düşük diyor. Bu ne anlama geliyor.

Eki Görüntüle 2509216
Burda eski kulaklığımın empedansı daha düşük diyor. Bu ne anlama geliyor.
Empedans değeri ses kalitesinden bağımsız ve sizin önemseyeceğiniz bir şey değil. Havit elbette ki Cloud 3'den teknik olarak iyi değil, olması imkansız. Bu olay tamamen alışkanlıklarla ve nasıl dinlemekten zevk aldığınızla ilgili. Bütün markaların kendine ait ses rengi var. Sennheiser'da vokal ve tizler önde olur örneğin. JBL daha bass-head bir seçenektir.

HyperX ise genelde bas ve düşük mid ağırlıklı. Şu ana kadar tizleri iyi verenini görmedim.

Bir kulaklığın başarılı olduğu nasıl anlaşılır? Dinleyiciye prodüksiyondaki sesi doğru şekilde vermesine ve kullanım amacına bakılır. Cloud 3 öncelikli olarak gaming için tasarlanmış bir kulaklık, müzik için değil.

Buna rağmen basları çok doğru ve kusursuza yakın şekilde veriyor. Aynı şekilde mid yani genel sesleri de oldukça doğru bir tutarlılıkta veriyor. Ama tiz performansı hem orta hem üst frekansta dağınık ve iyi değil. Demek istediğim, enstrümanların detaylarını ve ince ses efektlerini pek iyi aktaramıyor.

Kanye'den Pablo şarkısı ve Type Shit, Timeless, One Dance gibi şarkılar dinlerken çok keyif verir mesela. Ama Radiohead, Tame Impala, Iron Maiden falan dinliyorsan ses hoşnut etmez.

Empedans değeri ses kalitesinden bağımsız ve sizin önemseyeceğiniz bir şey değil. Havit elbette ki Cloud 3'ten teknik olarak iyi değil, olması imkansız. Bu olay tamamen alışkanlıklarla ve nasıl dinlemekten zevk aldığınızla ilgili. Bütün markaların kendine ait ses rengi var. Sennheiser'da vokal ve tizler önde olur örneğin. JBL daha bass-head bir seçenektir.

HyperX ise genelde bas ve düşük mid ağırlıklı. Şu ana kadar tizleri iyi verenini görmedim.

Bir kulaklığın başarılı olduğu nasıl anlaşılır? Dinleyiciye prodüksiyondaki sesi doğru şekilde vermesine ve kullanım amacına bakılır. Cloud 3 öncelikli olarak Gaming için tasarlanmış bir kulaklık, müzik için değil.

Buna rağmen basları çok doğru ve kusursuza yakın şekilde veriyor. Aynı şekilde mid yani genel sesleri de oldukça doğru bir tutarlılıkta veriyor. Ama tiz performansı hem orta hem üst frekansta dağınık ve iyi değil. Demek istediğim, enstrümanların detaylarını ve ince ses efektlerini pek iyi aktaramıyor.

Kanye'den pablo şarkısı ve type shit, timeless, One dance gibi şarkılar dinlerken çok keyif verir mesela. Ama Radiohead, tame ımpala, Iron Maiden falan dinliyorsan ses hoşnut etmez.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı