HyperX Cloud Silver VS SteelSeries Arctis 3 Seçimi

Hangi kulaklık tercih edilmeli?

• HyperX Cloud Silver

Oy: 9 31,0%
  • SteelSeries Arctis 3

Oy: 20 69,0%

• Oy verenlerin toplamı
    29

Sichern

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ikisinin de fiyatı 299 TL ama hangisi almam gerektiği konusunda sizlere danışmak istedim. Oyunlar için alıyorum öyle müziklere düşkünlüğüm yoktur ama arada dinlerim. Sizce hangisini almalıyım, aradaki farklar nelerdir?

Aslında Cloud Stinger yeterli bir kulaklık derseniz onu almayı planlıyorum ama aradaki fiyat farkına değecekse verebilirim ekstra parayı.

Bir diğer sorum ise şu; bu kulaklıklar fiyatlarını hakediyor mu? Yani sırf bir oyun mottosuyla satıldığı için ederinden fazla miktarlara mı satılıyorlar? Daha uygun fiyata bu performanslarda kulaklıklar bulabilir miyim? "Marka" olarak satıldığı için daha yüksek fiyatlar istiyorlar gibi yorumlarla karşılaştım o nedenle bu tür bir soru sorma gereksinimi hissettim. Onun yerine müzik kulaklığı yapan sağlam firmalardan alın gibi düşüncelerle karşılaştım. Ben sürekli oyun oynayan bir insan değilim ama oynadığımda sağlam oynamak istiyorum bu nedenle bu tür bir kulaklık almak istiyorum.

Arctis 3'ü bilmem ama, Cloud Stinger'in de müzik performansı vasat. Gerçi @Akif Arctis serisine hakim bir isim, doğrudur.

Stinger almak yerine Arctis 3'ü almalısınız. Genel anlamda daha performanslıdır. Stinger kullanıcısı olarak söylüyorum.

Oyuncu kulaklıkları elbette normal kulaklıklara göre daha pahalıya satılıyor. Mikrofon, kutu içeriği, sponsorluk ve reklam ücretleri gibi giderler oyuncu kulaklığı fiyatlarına yansıtılıyor. Ancak Türkiye'de bu kadar rahat ve performanslı kulaklıkları daha ucuza bulmanız pek mümkün değil. Mesela bütçeniz dahilindeki kulaklıkların yerine tavsiye edebileceğim Samson SR850 en son baktığımda yurtdışında 30 dolardı. Türkiye'de ise 210 TL civarına satılıyor ki bir de yanına mikrofon almanız lazım. Bu açıdan baktığımızda oyuncu kulaklıkları daha ucuza geliyor diyebiliriz. Bir oyuncu kulaklığının fiyatını hakkedip hakketmediğini yurtdışı fiyatları ve diğer modellerin fiyatlarıyla kıyaslayarak anlayabilirsiniz. Örneğin Arctis 3 299 TL'ye satılırken Arctis 5'e ses kartı ve RGB için 499 TL çok fazla. Onun yerine Arctis 3 ve Creative Sound Blaster X G1 alabilirsiniz. Ya da Corsair HS50 Amazon'da 49 dolara satılırken Türkiye'de 300 TL verilmez.

Anketteki kulaklıklardan HyperX Cloud Silver'ın kablo üzeri ses kontrol aparatının bozulmaya çok müsait olduğunu söylemem gerekiyor. Onun dışında Cloud Silver bana daha konforlu geliyor ve biraz bass ağırlıklı, sıcak bir ses imzası var. Arctis 3'ün ise biraz daha treble ağırlıklı, basslar biraz geriye çekilmiş, nötr bir ses imzası var. Ben Cloud Silver'ın hem oyun hem de müzik performansını daha iyi buluyorum. Tamamen tercih meselesi. Arctis 3'te fazladan 7.1 özelliği var ancak ücretsiz Razer Surround yazılımı daha iyi iş çıkarıyor.

Cloud Stinger kullanım amacınıza göre gayet yeterlidir, hatta belki de 220 TL'ye alabileceğiniz en iyi oyuncu kulaklığıdır. Konfor açısından çok iyi ancak ses imzası diğer iki model kadar doğal değil diyebilirim. Yani sanki sürücüleri özellikle oyun için ayarlanmış, oyun oynarken gayet eğlenceli, ayak seslerini, silah seslerini çok güzel duyuyorsunuz ancak oyun dışı kullanımda biraz yapay geliyor. Bu da müzik performansını olumsuz yönde etkiliyor elbette. Ben aradaki fiyat farkına hem ses hem de mikrofon kalitesi açısından değeceğini düşünüyorum ama seçim size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…