Akif Kaya
Hectopat
- SSD veya HDD modeli
- HyperX Furry 3D SSD
HyperX furry 3D SSD'ye sahibim. WinRAR'dan dosya çıkarttığımda boyutu ne olursa olsun işlem tamamlanınca bilgisayar bir dakika kendine gelemiyor. Microsoft dizin oluşturucu diye bir şey diski meşgul ediyor ama baktığımız zaman sadece 1,5 MB/sn gibi bir oran yazılı oluyor. Bu arada WinRAR'dan çıkarma işlemi bile çok uzun sürüyor. 1 GB'lik dosya için 1 dakika bekliyorum neredeyse. Uğraştığım programlarda çıktı, render aldığımda yine birkaç dakika droplardan kurtulamıyorum. Her şey yanıt vermemeye başlıyor, performans çok düşüyor. Sanki SSD değil de eski bir HDD kullanıyormuşum gibi hissediyorum. İşletim sistemim Windows 11.
SSD testim şu şekilde:
Testte sanki iyi duruyor ama çok anlamam doğrusu. Test boyunca bilgisayarda SSD kullanımının 400 mb/sn'ye ulaştığını gördüm ama hiç drop veya kasma yaşanmadı. Ama bir şeyi çıktı alırken bir farklı oluyor. Hem testteki hıza ulaşmıyor hem de acayip bir drop giriyor. Sizce testte problem var gibi duruyor mu?
RAM'im 16 GB. Problemin RAM'de olmadığına neredeyse eminim.
SSD testim şu şekilde:
Testte sanki iyi duruyor ama çok anlamam doğrusu. Test boyunca bilgisayarda SSD kullanımının 400 mb/sn'ye ulaştığını gördüm ama hiç drop veya kasma yaşanmadı. Ama bir şeyi çıktı alırken bir farklı oluyor. Hem testteki hıza ulaşmıyor hem de acayip bir drop giriyor. Sizce testte problem var gibi duruyor mu?
RAM'im 16 GB. Problemin RAM'de olmadığına neredeyse eminim.
Son düzenleyen: Moderatör: