HyperX Fury 2400 MHz RAM OC Ayarı Önerisi

KırıkKuyruk

Kilopat
HyperX Fury Black (HX424C15FB2/8) 2400 MHz frekans değerindeki belleğimi 2933 MHz frekansa OC yaptım. Aşağıda değiştirdiğim değerleri ve fabrika değerlerini bulabilirsiniz.
tCL: 15>16
tRCDRD: 15>18
tRCDWR: 15>18
tRP: 15>18
tRAS: 35>38
ve voltajı 1.20V'tan 1.36V değerine yükselttim.

Bu değerler sonucunda MemTest86 ile yaptığım testte herhangi bir hata ile karşılaşmadı test boyunca. Daha önce herhangi bir belleği OC yapmamıştım ve sonuçları uzun vadede ne olur bilmiyorum. Sistemimi 1 ay kadar önce topladım, Ryzen bir sistem ve toplarken Ryzen sistemlerde RAM frekansının önemli olduğu konusunda bir bilgim olmadığı için bu belleği almıştım.

Bu konuda bilgili arkadaşlara sormak istediğim şey şu, uzun vadede bu yaptığım işlemin kötü bir sonuca yol açma riski var mı? Bunun yanı sıra sizce uğraşarak bulduğum bu değerlerde bir problem görünüyor mu?

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Yok mu bilgi sahibi olan biri?

Son düzenleme:
Bende de HyperX 2666 MHZ Ramler vardı bende onları 2933'e çektim ilk deneyimimdi sorunsuz açıldı bilgisayar ama psikolojik olarak sanırsam burda okuduklarım yüzünden ekranda bir kere çizgi görür gibi oldum ve hızını normale çekmiştim.

Bende de HyperX 2666 MHZ Ramler vardı bende onları 2933'e çektim ilk deneyimimdi sorunsuz açıldı bilgisayar ama psikolojik olarak sanırsam burda okuduklarım yüzünden ekranda bir kere çizgi görür gibi oldum ve hızını normale çekmiştim.

Otomatik yapınca CL değerini direkt 18'e çekiyor ne anlarım bu işten. El ile o timing ayarlarını değiştirmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı