Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Çok saçma ve çözümüne uzak olduğum bir sorunum var. Bilgisayarım ara ara crash veriyordu fakat Power kapatıp sonra açtığımda düzeliyordu. Dün kapandı ve bir daha açılmadı. Anakartımda (MSI Z170A GAMING m5) 0D 00 4C 55 hata kodu alıyordum ve araştırdığımda RAM(RAM'ler hx421c14fbk2/16 Kingston HyperX Fury ) ile ilgili olabileceğini öğrendim. MSI'ın yabancı bir forum sitesinde de tek RAM'i ilk slota yerleştirin o şekilde deneyin demişler. Bizde ayrı ayrı birinci slota taktığımızda çalışıyor bilgisayar o şekilde açıldı. Diğer RAM'i de denedik o şekilde de çalıştı. Fakat aynı anda 2-4 veya 1-3 taktığımızda yine açılmadı. Daha sonra bizde 1-2 denedik yine açıldı 16 görüyor şu an fakat RAM'lerin Auto overclocku vardı normalde 2133 MHz olarak çalışan RAM'lerim 2666MHz'de otomatik overclock yapıyordu. Fakat şimdi 2133 sabit bir şekilde çalışıyor. Sormak istediğim şey neden 2 RAM normal slotlarında çalışmayıp 1-2'de çalıştığı ve RAM'lerimi tekrardan nasıl 2666MHz'ye çekebilirim. XMP profili açıp elle 2666'ya çekersem bir sorun yaratır mı? Umarım karışık anlatmamışımdır gerçekten çok saçma sorunlar yaşadım. Denemediğim şey kalmadı. Bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim.