HyperX Fury RAM'i 3200'den 3600 yapmak

Hayır o basic hali bile olmadıysa 1usmus_v3 hiç olmaz. BIOS'a dön hocam ve önceki dediğim ayarları gir.
Tamamdır yaptım eski ayarları. Şimdi ne yapayım hocam? Ayrıyeten hocam 3733'de memtest'de hata verdi ama PC sıkıntısız çalışıyordu. Öyle kullansam ne olurdu? Bir de 1.45V'a çıkmak tehlikeli mi, belki onda 3733 hata vermez. Son olarak neden bende 3600 yok hocam?

Şu hizmeti parayla alamazsın ya
Hocam bu bilgileri paylaşmam eminim ki bu işleri para karşılığı yapan insanları epey kızdırıyordur Çünkü bedavaya defalarca RAM overclock konuları açtım ve forumdan çok insana OC yaptırdım. Ve bundan 1 kuruş bile kazanmadım veya talep etmedim, tamamen insanlar cahil kalmasın diye.
3600 muhabbetini Intel'de ayarlayabiliyorsun. O BIOS sekmesine tekrar girip ekranın tamamını görebileceğim şekilde resim atabilir misin DRAM Frequency sekmesini?

Stabil olmayan RAM kullanmak veri kaybına veya stabilite sorunlarına yol açabilir. Hiçbir şey olmama ihtimali de var tabi (Günlük kullanımda.). Elindeki çip için 1.45 sorun çıkartır. Ki durumun voltajla alakası yok. Çünkü 3733-19 dediğimiz ayar 1.35V'yi bırak 1.3V ile bile çalışabilecek ayar.

Samsung C-Die sıcaklığa çok duyarlı ve Fury RGB'de RGB'si sebebiyle çok ısınan bir RAM.
Voltaj düşürün.

Eğer çipiniz CRC kodlu Samsung C-Die ise aşağıdaki ayarlar çalışacaktır.
DDR4-3733 18-20-20-38 1.23v ya da 1.26v
DDR4-3866 18-21-21-38 1T 1.25+V
DDR4-4000 19-22-22-39 1T 1.28V

Şu 133:133 sekmesini değiştirebiliyorduk ancak burada göremedim. Advanced sekmesinden ve Main sekmesinden de resim atabilir misin?

Teşekkürler hocam RAM'in kendi XMP'si zaten 1.35 veriyor, baktım. 1.35'den zarar geleceğini düşünmüyorum. @The Front Man arkadaşın verdiği ayarları deniyeyim mi?

Teşekkürler hocam RAM'in kendi XMP'si zaten 1.35 veriyor, baktım. 1.35'den zarar geleceğini düşünmüyorum. @The Front Man arkadaşın verdiği ayarları deniyeyim mi?
Zaten tek başında voltaj sıkıntı değil. İsterseniz RAM'deki RGB'yi kapatıp 1.3v üzeri de kullanabilirsiniz. Fury RGB kendi arkadaşımda vardı ve inanılmaz sıcak çalışıyordu. Dolayısıyla yüksek frekansta stabilize iyice hassaslaşıyor ve üstüne sıcaklık eklenince böyle hatalara sebep olabiliyor.

Şu 133:133 sekmesini değiştirebiliyorduk ancak burada göremedim. "Advanced" sekmesinden ve "Main" sekmesinden resim atabilir misin?
Bu ayar "DRAM ODD Ratio" olarak geçiyor. Kendin de biraz BIOS'u kurcalayabilirsin @Gaqew .

Şu isimlerle de olabilir;
DRAM ODD Ratio
Memory ODD Ratio
DRAM Reference Clock
QCLK ODD Ratio
DRAM Ref Clock

O ilk dediğim ayar çok kötü. Öncelikle @Toxpox'un dediğini deneyin. Sonrasında o tutmazsa ilerleriz.

Bu arada attığın resimler ucube gibi. Ben buna en iyisi bi' bakınayım internetten.
3733 olanı mı?
Gezdim her yeri, yok böyle bir ayar. RGB'leri nasıl kapatabilirim?

3733 olanı mı?

Gezdim her yeri, yok böyle bir ayar. RGB'leri nasıl kapatabilirim?
HyperX NGENUITY yazılımını indirip kapatabilir veya anakartının RGB yazılımından kapatabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…