HyperX Fury RAM'i 3200'den 3600 yapmak

3733 olanı mı?

Gezdim her yeri, yok böyle bir ayar. RGB'leri nasıl kapatabilirim?
Dediğim ayarları denediniz mi? Bir ihtimal CRC kodlu Samsung C-Die'ınız varsa çalışabilir.
Olmazsa son olarak aşağıdakini deneyin. O da olmazsa hafiften frekans düşürmeye gitmelisiniz.
CRC ve 1-2 tane daha nadir C-Die var. Bunlar sizdeki değil ise yapacağınız pek bir şey yok.
DDR4-3733 19-21-21-38 1.30V

Son düzenleme:
RGB'leri kapatıp deneyeceğim şimdi.
Hayır, voltajları zaten düşük. Açılmazsa CRC veya bahsettiğim 1-2 iyi Samsung C-Die değildir, böyle olursa da dediğim ayarları tekrardan denemenize gerek yok.
Açılırsa ve hata alırsanız RGB kapatmayı deneyebilirsiniz.

RGB'leri kapattım. Zaten umrumda değil. Bana performans lazım. Aşağıdaki ayarla boot etti ama memtest hata veriyor.

DDR4-3733 18-20-20-38
1.35 voltaj.

RGB'leri kapattım. Zaten umrumda değil. Bana performans lazım. Aşağıdaki ayarla boot etti ama memtest hata veriyor.

DDR4-3733 18-20-20-38
1.35 voltaj.
Minimum boot ettiği voltaj 1.35v mi?
1.43v'ye kadar sağlıklı çalışıyor C-die fakat genellikle sıcaklıktan dolayı bu 1.37v falan olabiliyor.
1.35v'ten daha düşük veya daha yüksek voltajları deneyip test etmekten başka bir yol yok o zaman.

Yok direk 1.35 verdim başka vermedim. 1.45 zarar verir mi?

Yok direk 1.35 verdim başka vermedim. 1.45 zarar verir mi?

Hocam amaç zaten sıcaklığı düşürmek için düşük voltaj vermekti. Soğutabileceğinize inanıyorsanız 1.43V'ye kadar verebilirsiniz ama C-Die'daki tuhaf voltaj ölçeklemesi sebebiyle 1.43v mi daha iyi olur yoksa 1.28v mi bilemezsiniz.

Dediğim ayarların yanlarına voltajları da yazdım.
C-die için 1.28v optimum voltaj gibi görünüyor. 1.23v ile 1.31v arasını deneyin.

Ancak 1.35'de bile hata veriyorken voltajı daha da düşürmem mantıksız değil mi? 1.35'in açamadağını 1.28 nasıl açacak?

Ancak 1.35'de bile hata veriyorken voltajı daha da düşürmem mantıksız değil mi? 1.35'in açamadağını 1.28 nasıl açacak?
Değil, onu anlatmaya çalışıyorum.

Ekran görüntüsündeki değerler 3866MHz 18-21-21-38 1.28v. Aynı adam aynı değerleri 1.35v ile birlikte giriyor fakat hata alıyor. RAM'ler CPU veya GPU'lar gibi değil yani ne kadar voltaj o kadar frekans olayı tam olarak RAM'de de olmuyor. Çünkü GPU ve CPU sıcaklığa dayanıklı üretiliyor ve yüksek sıcaklıkta iken çok daha az etkileniyor.
Samsung'un DDR4 çipleri sıcaklık konusuda çok hassas. Ayrıca bu konu da değişiyor. Birden fazla Samsung C-Die versiyonu var, bunlardan bazısı sıcaklık hassasiyeti düşük olanlar.

Hangi çipin olduğunu net şekilde bilmediğimiz için ve sizin RAM üzerindeki soğutucuyu söküp o kodu bize söyleyemeceğiniz için deneme-yanılma ile ilerliyoruz.

Tamamdır anladım. Bu ayarda görüntü vermedi
DDR4-3733 18-20-20-38 1.26v
@Toxpox ne yapmamı önerirsin. Neden bende 3600 yok? Belki 3600'ü açabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…