Rehber HyperX Quadcast vs HyperX Duocast

yusuamafyok

Decapat
Daha fazla  
HyperX DuoCast (24-bit, 6mm kapsül, 96 KHz örnekleme):

• bit derinliği: 24-bit
  • kapsül boyutu: 6mm kondenser kapsül.
  • frekans aralığı: 20 Hz ila 20 KHz.
  • örnekleme hızı: 96 KHz.
HyperX QuadCast (16-bit, 14mm kapsül, 48 KHz örnekleme):

• bit derinliği: 16-bit
  • kapsül boyutu: 14mm kondenser kapsül.
  • frekans aralığı: 20 Hz ila 20 KHz.
  • örnekleme hızı: 48 KHz.
karşılaştırma:

1. bit derinliği:
    • HyperX DuoCast, daha yüksek bir bit derinliğine (24-bit) sahiptir. Bu, daha fazla dinamik aralık ve daha doğru ses kaydı anlamına gelir.
    • HyperX QuadCast, 16-bit bit derinliğine sahiptir. Daha az dinamik aralık ve daha sınırlı bir ses kalitesi sunar.
  2. kapsül boyutu:
    • HyperX DuoCast, daha küçük bir kapsül boyutuna (6mm) sahiptir. Daha hassas ve detaylı sesler yakalayabilir.
    • HyperX QuadCast, daha büyük bir kapsül boyutuna (14mm) sahiptir. Daha geniş bir ses alanı yakalayabilir ve daha doğal bir ses kaydı sağlayabilir.
  3. frekans aralığı:
    • Her ikisinin de frekans aralığı aynıdır, ikisi de 20 Hz ila 20KHz yani insan kulağının duyabileceği en düşük ve en yüksek frekansı sunar üst düzey mikrofonlar bile bu frekans aralığını sunar.
  4. örnekleme hızı:
    • HyperX DuoCast, 96 KHz örnekleme hızına sahiptir.
    • HyperX QuadCast, 48 KHz örnekleme hızına sahiptir.
    • HyperX DuoCast, daha yüksek bir örnekleme hızı sunar, bu da daha yüksek kaliteli ve detaylı ses kayıtları sağlar.
sonuç: karşılaştırıldığında, HyperX DuoCast'in (24-bit, 6mm kapsül, 96 KHz örnekleme hızı) daha üstün bir ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Daha yüksek bit derinliği, daha yüksek örnekleme hızı ve daha küçük kapsül boyutu, daha detaylı, doğal ve yüksek kaliteli ses kayıtları sağlar. HyperX QuadCast'in dört farklı değiştirilebilir polar desene sahip olduğundan alınabilir HyperX DuoCast bize iki adet polar desen sunuyor kesinlikle yeterli seviyede aralarındaki fiyat farkına değmez.

Son düzenleme:
Hocam biraz hortlatıyor gibi olacağım ama fiyat farkı şu anda aralarında yok denecek kadar az sizce hangisini tercih etmeliyim?

Birde set şekilde şu var.

Ben DuoCast hakkında yeni bilgiler orendim HyperX QuadCast daha iyi ses veriyormuş ama büyük ihtimal normal birisi ayırt bile edemez kesinlikle QuadCast'i al ama sana önerim Elgato wave 3 arada 4500 TL oluyor İtopya'da Fifine'nin hiçbir mikrofonunu önermem ya baslar ı cok az iletiyor ya da robotik bir ses iletiyor kesinlikle shure, Rode, Elgato, HyperX, Behringer gibi markalardan YT'ye vıdeo cekceksen veya canlı yayın yapacaksan bu mıkrafonlarla mekanık klavye kullanmanı onermem her tusa basıs sesını alır bu fıyat bandındakı klavye sesı ve yankı almayan mıkrafonların sesıde robotık ve boguk bir de odan yankılıysa odanın buyuklugune gore ses yalıtım sungeri al bütün oddayı kaplamayacaksın çıplak duvarlara 50'şer CM arayla iki tane sünger koysan yeter

Son düzenleme:

Red klavye kullanıyorum. Bir de masanın altında klavye. A6t modelininde sesini YT'den dinledim kötü değil aksine Full set olması ile birlikte bayağı hoş. QuadCast tesleriyle sesi aynı geldi en azından bana. A6t ve QuadCast arasında kaldım. 16 ve 24 bit varkı da var tabii. Elgato Wave 1 nasıldır ?

Son düzenleme:

Bak senin dinledigin kulaklık buyuk ıhtımal oyuncu veya muzık dınleme kulaklıgı onlarla aradakı farkı anlayamazsın hem de benım yazdıklarım dışında ses kalıtesını etkıleyen bursuru etken var wawe 1 de güzel mikrofon ama şu an 4000 TL'den düşük bir fıyata bulursan al bulamazsan wawe 3 al ses kalıtesı olarak wawe 3'ten bir farkı yok ama wawe 3'un yanında yazılım gelıyor yazılımı tam hatırlamıyorum wawe 1 Gaming Gen TR de 3K TL şu an al bence ama agzına fazla yaklastırma 30 cm mesafe olsun shock maunt da alırsan güzel olur pop fıltresıne gerek yok quadcast le arasındakı farkı şöyle soyliyebilirim wawe 3/1 le vokal kayıtlarını ortalama bi ses kalitesiyle alabilirsin quadcast ıle vokal kaydı alırsanda düşük seviye bi vokal kaydı almış olursun ve referans kulaklıgıyla dınleyen bırı rahatsız olur sen yinede wawe 1 le 3 un arasındakı farkı arastır özellik olarak aynılar ama yazılımla ses kalıtesınde farklılık olmus olabilir

Son düzenleme:

AliExpress'te fifinin üst modelleri 1.8k fiyatına falan bulunabiliyor ama tabii orijinallik ve garanti ne durumda olur orası ayrı bir muamma.

Bununda bunun ust sevıyesı olan K688'ınde sesı robotık ve dıp gurultu problemı var maalesef bir de cogu dınamık mıkrafonlarda olan boguk ses problemı var

Kankam ucuz bir şey istiyorsan HyperX Solocast alabılırsın ses kalıtesı Fifine A6'dan daha ıyı

Kankam bir de bu Fifine A6'nın ust modelı degıl aralarında kapsül farkı var birisi dinamık kapsul dıgerı kondenser kapsul kondenser kapsuller daha ıyı

He bir de bunun ve ust sevıyesı olan K688'ın ses düşüklügü probklemi var 16 bit olduklarından sesi açınca dip gürültü oluyor az bir dip gurultude degıl gayet duyulabılır bir dıp gurultu

yenı ogrendım hyperx quadcast daha ıyı uzun uzun anlatmıyacagı quadcast s de quadcasttan mınık bı farkla daha ıyı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…