Hyprland kurulumu hakkında sorular

saydut

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma archinstall ile Hyprland kurdum. Yavaş yavaş çözmeye başladım.

1-Nmtui ile Wi-Fi işini hallettim bluetoothctl ile terminalden cihazlara bağlanıyorum ama bazen bulamıyorum bunun iyi bir alternatifi var mı nmtui gibi?

2-Bazı uygulamalar görüntü olarak net gözükmüyor örneğin VS Code ve YouTube-Music uygulaması. X11 ile alakalı olabilir gibi geliyor sanki uygulamaların keskinlikleri çok aşırı arttırılmış gibi net görünmüyor içerik.

3-Hyprconfigden fare ayarlarını ayarlayabiliyorum ama touchpad bir türlü ayarlanmıyor inanılmaz yavaş.

4-Wofi drum Launcher içinde geldi ama bunun temalarını değiştiremiyorum theme selector uygulaması ile seçiyorum bir tema alt+a yapıyorum kaydetmiyor neden olabilir?

5-Archinstall KDE ile kurulum yaptı KDE hiç kullanmadım GNOME arayüzüne daha çok hakimim. Bir fark olur mu Hyprland için ve GNOME'a döndürebilir miyim?

6-Dual boot olarak kullanıyorum şimdilik bilgisayarın BIOS'u açılmamaya başladı Acer Nitro 5. (daha önce de olmuştu düzelttim ama nasıl hatırlamıyorum.)

7-Ekstra olarak önerebileceğiniz neler var başka göze hitap eden ya da kullanışlılığı arttıran tavsiyelerinizi bekliyorum. Hyprland'i henüz kullanmaya yeni başladım o yüzden her türlü öneriye açığım. Hepinize teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Nmtui ile Wi-Fi işini hallettim bluetoothctl ile terminalden cihazlara bağlanıyorum ama bazen bulamıyorum bunun iyi bir alternatifi var mı nmtui gibi?
blueman-manager
nwg-look ile yazı tipi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Onun dışında keskinlik sorunları evet XWayland ile alakalı olabilir.
3-Hyprconfigden fare ayarlarını ayarlayabiliyorum ama touchpad bir türlü ayarlanmıyor inanılmaz yavaş.
hyprctl devices ile touchpadin kimliğini kopyalayın. Örneğin elan1200:00-e04f3:309f-touchpad
Daha sonra hyprland.conf dosyasını device fonksiyonunun altına
Kod:
device {
    name = elan1200:00-e04f3:309f-touchpad #aygıt ismini kendinize göre ayarlayın
    sensitivity = 2 #kendinize göre ayarlayın
}
Bu kodları ekleyin.
4-Wofi drum Launcher içinde geldi ama bunun temalarını değiştiremiyorum theme selector uygulaması ile seçiyorum bir tema alt+a yapıyorum kaydetmiyor neden olabilir?
Hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Github sayfasını atar mısınız?
5-Archinstall KDE ile kurulum yaptı KDE hiç kullanmadım GNOME arayüzüne daha çok hakimim. Bir fark olur mu Hyprland için ve GNOME'a döndürebilir miyim?
KDE'yi silip GNOME'a dönebilirsiniz fakat çoğu bağımlılık büyük ihtimalle bozulacaktır. Temiz kurulum yapmanızı veya KDE'yi silmeden yüklemenizi öneririm.
6-Dual boot olarak kullanıyorum şimdilik bilgisayarın BIOS'u açılmamaya başladı Acer Nitro 5. (daha önce de olmuştu düzelttim ama nasıl hatırlamıyorum.)
Windows'ta hızlı başlat seçeneğini kapatmayı deneyebilirsiniz.
Bence ihtiyaçlarınızı kullandıkça fark edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…