programs.hyprland.enable = true;
environment.systemPackages = [
pkgs.kitty
pkgs.dolphin
pkgs.wofi
];
programs.hyprland.enable = true;
environment.systemPackages = [
pkgs.kitty
pkgs.dolphin
pkgs.wofi
];
@kaan.w Cevabınız için teşekkür ederim, ancak NixOS kullanmaya yeni başladığım için bu kodları nereye yazmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Bunun hakkında da bilgi verir misiniz?
Şu anlık seriye ara verdim ama yazdığım bu iki girdi yeterli olur sizin için.
Nixos deneyim kazanma serim
Bu seri 4 bölümden oluşması planlandı. Bu dağıtım hakkında neredeyse hiçbir fikrim olmadan başladığım için paylaştığım/paylaşacağım bilgilerin doğruluğunu garanti edemeyeceğim lakin bu blog serisi benim gibi ilk defa Nixos'e geçecekler için yol...www.technopat.net
Evet.Teşekkür ederim, sudo nano /etc/nixos/configuration.nix dosyasına girip mi bu kodları yazmam gerekli?
environment.systemPackages
o dosyanin içinde zaten olması lazım, verdiğim paketleri içine eklersiniz.vim
ekleyebilirsiniz nano
kullanmaya alışık değilseniz.Evet.environment.systemPackages
o dosyanin içinde zaten olması lazım, verdiğim paketleri içine eklersiniz.
Sizde bu şekilde olması lazım:Kodları belirlediğiniz yere mi yazayım alta mı?
environment.systemPackages = with pkgs; [
# vim # Do not forget to add an editor to edit configuration.nix! The Nano editor is also installed by default.
# wget
git
];
environment.systemPackages = with pkgs; [
# vim # Do not forget to add an editor to edit configuration.nix! The Nano editor is also installed by default.
# wget
git
kitty
dolphin
wofi
];
Sizde bu şekilde olması lazım:
Kod:environment.systemPackages = with pkgs; [ # vim # Do not forget to add an editor to edit configuration.nix! The Nano editor is also installed by default. # wget. git. ];
Böyle düzenleyin:
Kod:environment.systemPackages = with pkgs; [ # vim # Do not forget to add an editor to edit configuration.nix! The Nano editor is also installed by default. # wget. git. kitty. dolphin. wofi. ];
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.