Rehber Hyprland ve temel gereksinimler

Eski bir tabletime Linux kurdum, hangi WM'i kursam diye dusunuyordum. Bu konunun karsima ciktigi iyi oldu. Bayağıdır denemek istiyordum Hyprland'ı ama ekran kartim NVIDIA

Eski bir tabletime Linux kurdum, hangi WM'i kursam diye dusunuyordum. Bu konunun karsima ciktigi iyi oldu. Bayağıdır denemek istiyordum Hyprland'ı ama ekran kartim NVIDIA

NVIDIA olduğu için problem çıkacak diye bir şey yok. Benim de NVIDIA ve problem yaşamadım. Oyun oynamıyorum oyunlarda denemedim. Kurun deneyin sorun yaşarsanız değiştirin. Bazıları sorun yaşayabiliyor ama bazıları...

Kurmayi düşündüğüm zamanlar nvidia oldugundan denememistim. Suan Wayland ile Gnome kullaniyorum bayadir sorun olmuyor aslinda. Hyprland'ı deneyecegim bilgisayarimda.

Bahsettigim tabletime kurdum, wiki'ye de baktim birkac kez, gercekten guzel bir wiki yapmislar.
Hyprland'in config'i de hosuma gitti. Cok guzel bir WM. Hazır masaustu bilgisayarimin Gentoo'sundaki DWM bozulmusken hyprland kurayim dedim ama emerge hata verdi. Fazla arastirmadim bir daha deneyecegim bir ara.

Sorunsuz kurabilirseniz haber vermeniz mutlu eder hocam çünkü ben Gentoo'da DE derlemekten korkup format atıp Arch'a dönmüştüm (14 yıllık bilgisayar problemleri). Hyprland güzel çalışıyorsa Gentoo geçerim.

Suan kurulu Gentoo'yu yanlislikla bozmustum. (bkz. yanlislikla home klasorunu silmek) Moralim bozuldugundan yanina Fedora kurup onu kullanmaya baslamistim. Dün hyprland derlemek için gentoo'yu actim ama herşey rezil durumda. Hyprland dahil bircok paket derlenmiyor, hata veriyor. Zar zor guncelleme baslatabildim 300 paket oldugundan iptal ettim. Bugun temiz bir gentoo kurulumu yapacagim, Hyprland umarim calisir cunku DWM config dosyalarim home klasorundeydi

Geçmiş olsun hocam sinir bozucu durumlar yaşamışsınız.

Tesekkurler hocam, Fedora geçince anladım GNOME'u özlemişim ama WM ayrı birşey
Akşam gibi temiz kurulum yapip Hyprland'i Gentoo'da deneyecegim.
Gnome'un uzantı mağazasına bayılıyorum. Hyland'de de Gnome paneline benzer bir waybar configi kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…