Rehber Hyprland ve temel gereksinimler

Çok güzel görünüyor hocam, renkler yakışmış.
Ben de OpenBox konfigürasyonuyla ugraşmaya başladım

Umarım Hyprland'e de güzelce taşımayı başarırım.

Openbox'ta hiç güzel bir görünüm oluşturamadım. Yapabilenleri görünce imreniyorum.
Hyprland'ı çalıştıramadıktan sonra görünümden vazgeçtim ben.

Wallpaper bile yok xD
Sag tik menusu ve tus atamalariyla ugrastim biraz hobi olarak. Bir sure bu sekil kullanacagim.
Simdi portage'i yine bozdum, onunla ugrasiyorum.

Elinize sağlık hocam.

Kendisini KDE'nin buglarından ve rounded-corners noktasındaki yetersizliğinden sıkıldığım için ve yeni bir şeyler denemek istediğim için yaklaşık 1-2 hafta kadar kullandım. Dwindle layout ile gerçekten çok güzel bir deneyim sunuyor.

Kullandığım ilk tiling-WM'di kendisi. Config dosyası diğer WM'lerin nasıl bilmiyorum ama(kwin Config dosyası da basit bayağı.) Gerçekten güzel ve kolay ayarlanabiliyordu. Tabii bazı kısıtları vardı ama çok takılmadım onlara. Onun haricinde yer yer oyunlarda çökmeler yaşadım hatta bazı çökmeler Hyprland'in de çökmesine sebep oluyordu. Her ne kadar rounded corners olayını çok güzel yapsa da benim için fazla pürüzlü bir deneyim sunduğu için kendisini bırakmak zorunda kaldım.

Ama iyi ki kullanmışım diyorum. Çünkü Workspace'leri kullanmayı hyprland sayesinde öğrendim ve şu an GNOME'da çok işime yarıyor. Ayrıca bazı varsayılan kısayolları sayesinde standart kısayollarımda bazı değişikliklere gittim ve daha kullanışlı hale getirebildim.

Her ne kadar tiling WM mantığı benim için şu an pek kullanışlı olmasa da Hyprland'in kullandığım şu kısa dönemde bile hem bana hem de Linux deneyimime ciddi katkısı oldu. Sağ olsun var olsun.

Gentoo kurabilip Openbox'ın hakkından nasıl gelemediniz hocam?

Gentoo kurabilip Openbox'ın hakkından nasıl gelemediniz hocam?
Daha önce hic openbox kullanmamıştım hocam, XML deneyimimde olmamisti ama yapabiliyorum suan.
Birkac gündür sehir dışındayım, geri dönünce görünümüyle uğraşacağım.
Hyprland'ı da bilgisayarimda calistirabilseydim keske, tabletimde calistirdim animasyonlar falan cok guzel.

Daha önce hiç Openbox kullanmamıştım hocam, XML deneyimimde olmamisti ama yapabiliyorum şu an.
Birkac gündür sehir dışındayım, geri dönünce görünümüyle uğraşacağım.

Gentoo kullanmak nasıl bir his peki hocam? Her ne kadar Arch kadar meme'leşememiş olsa da benim gözümde Arch'tan daha zor bir kuruluma sahip. Onu taban alan pek son kullanıcı odaklı distro da yok.

Ayrıca ekşisözlük yorumlarına falan baktığımda Arch'la benzer bir yapıyı kullanmasına rağmen Arch'a kıyasla kat kat daha stabil olduğundan bahsetmiş kullanıcılar.

Bir de yanlış bilmiyorsam kullandığı paket yöneticisi her paketi sisteminiz için özelleştirerek kuruyormuş. Bundan dolayı da çok uzun kurulum süreleri varmış. Bu gördüklerim ne kadar doğru acaba?

Xfce kullanıyorum birkaç gündür. Xfce bile ağır geliyor. Hyprland'e çok alıştım. Elim whisker menu yerine SUPER ve D tuşlarına gidiyor (wofi kısayoldumdu )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…