Hytale alınır mı?

Bütçe
.
Sizce şu an almaya değer mi? Alan birisi varsa görüşlerini paylaşabilir mi?

Şu an oyun çok boş, keşif az ve çok tekrar ediyor inanın. 3 4 saat canlı yayın izledim oyunu satın almama rağmen oynama ihtiyacı duymadım bir daha. Ama yapı yaparım chill takılırım diyorsan alabilirsin ben Build mantığını çok sevdim. Satın alma sebebimde yerel fiyatlandırma var. Bence tam sürüm çıkarsa 12.60 dolar bu oyuna bedava, zamlarlar tahminim ama zamlamadılar diyelim dolar durmuyor sabit. Hani erken erişimi sevmeyip satın almayana saygım var ama bizim ülkede böyle bir gerçekte var. Bu arada oyun aşırı gelecek vadediyor, Hypixel stüdyo tek başına çalışmıyor bu oyunda ama Hypixel'inde Minecraft'ta çok şey başardığını düşünürsek küçümsenmemesi gereken bir stüdyo diyebilirim. Diğer bir problemimiz oyunda keşif özellikle Minecraft'a göre Hytale eğer keşif olayını başaramazsa tutunamaz diye düşünüyorum. Oyunda Minecraft'ta modlayarak getirdiğimiz çoğu şey entegre geliyor; map, ağacın düşmesi, OptiFine ile gelen meşalenin etrafı elimizdeyken aydınlatması vs. diye uzayıp gider. Hatta Minecraft'ta nispeten Hytale'nin karakterine ait aniamsyonları içeren modpaketleri bile vardı.

Hypixel stüdyonun yanında Radiant stüdyoda destekliyor projeyi benim anladığım. Açıkçası ben bir stoneheart fanıyım ve Hytale'den atmosfer ve atmosfer müziklerinden ciddi stoneheart havası aldım. Çalılardan meyveler toplamamız, yerlerden taşlar toplamamız bana vintage story havası verdi. Savaş mekaniği ise Valorant gibi hissettirdi bana. Oyunda pek özgünlük hissedemedim şahsen. UI bence güzel, grafiklerin çok sevilmediğinin farkındayım lakin çoğu cihazda çalışsın diye yapıldığını düşünüyorum belki de mobillere de gelir. Oyunda bir yer var, %60'ı kilitli mesela çalışma sürecinde diye. WIP yazmışlar Work in project sanırsam açılımı. Oyunun Riot yüzünden 2 3 yıl geriye gittiğini de hesaba katarsak buralara çokta takılmaya gerek yok. Ben Riot'u duyunca umudu kesmiştim.

Sanırım yönetici stüdyo Hypixel ve ben Hypixel'in Minecraft'a karşı rekabet adımı atacağına inanmıyorum ama alternatif olmaya çalışıyorlar. Amaç server sisteminde akıllarında ukte kalan projeleri gerçekleştirmektir belki de. Eğer Riot çıkarsaydı projeyi o zaman rekabet bu derdim ama Hypixel zaten Minecraft'ın topluluğu aslında.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı