Hyundai Accent 2500 deviri geçmiyor

Qetartxx

Hectopat
Daha fazla  
Arabam Hyundai Accent. 1.5 dizel 2006 model. Arabam 2500 devir üstüne çıkmıyor. Kendini koruma moduna alıyor ve 2500 devire geldiği zaman hiçbir şekilde gaz almıyor. 1-2 hafta önce başladı. Başlarda bir sorun yoktu kontağı kapatıp 5 dakika bekleyince geçiyordu ve uzun bir süre tekrarlamıyordu. Ben bunun üzerine arızanın hava akış sensöründen kaynaklanabileceğini düşünüp sensörü temizledim. Fakat sensörü temizledikten sonra arıza tekrar gün yüzüne çıktı. Şehir içinde her yerde yapıyor bazen yapmadığı zamanlarda arabayı 3 bin devir sabit kullanmaya çalışıyorum o zaman olmuyor ama bazen de hiç 2500 üstüne çıkamıyorum. Boştayken gaz verip denemek istedim. Ani gaz verince araba 4000 devire kadar çıkıyor fakat kısa bir süre sonra 2500'e geri düşüyor ve o aralıkta kara duman atıyor. Sorunum nedir başıma ne kadar masraf açar?

Temizletmek kaça patlar aşağı yukarı acaba? 1 hafta sonra 350km yol yapacağım da araç ile temizletmeden yola çıkarsam başıma iş açar diye korkuyorum. Üniversite öğrencisiyim buralarda da tanıdık usta yok kazıklanmaktan korkuyorum açıkçası
Ücretler hakkında bir fikrim yok. Ama sanayide tek yere değil birkaç yere sorun. Öğrenci olduğunuzu da belirtebilirsiniz. 😉
Egrde olmayabilir belki çok daha basittir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı