Hyundai i10 Chip tuning nasıl yaptırılır?

Yusufeymen0918

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Hyundai I10 1.1 select (66beygir) arabam var. Chiptuning yaptırmak istiyorum benzinli atmosferik. Yokuşlarda çok zorlanıyor araba. 2cr de bir tane bulmuştum dediler ki Hyundai araçlara chiptuning yapmıyoruz. Ecutuned da bir tane buldum 98 newtonmetreden 110'a çıkarıyor. 7 beygir arttırıyor. Sizce ecutuned da taktırsam chip tuning muayenede bir sorun falan çıkarır mı?

98'den 110'a çıkmak ve 7HP farkı hissetmenizde mümkün değil fark yaratmasıda mümkün değil. Vakit kaybı.

Hocam soyle dusun arabada yokusta klıma kapattıgında 20 bg artıyor gibi ve 110 nm tork 98'den daha iyidir.

Atmosferik arabalarda yazılımla elde edebileceğin güç çoğu zaman hiç tatmin edici değil. Çünkü bu işin arkasında güç almanı sağlayacak aşırı besleme bir sistem yok (turbo vs.).
En fazla oynanabilecek unsurlar avans ve yakıt haritasındaki artıştır. Bu da çoğu zaman güç artışında toplam beygirin %10 unu aşmaz.
Yani attığın taş ürküttüğün kuşa değmez.

Bahsettiğin arabayı hiç kullanmadım gösterge panelinde devir saati gözükmüyor ancak senin motorun zaten biraz ölü bir motor, bundan çok performans bekleme maksimum torkunu da 2700 devir/d gibi verebiliyor. Merak edersen grafik aşağıda.

Bunun yerine biraz araba sürüş alışkanlıklarından konuşalım, ülkemizde genelde atmosferik araçları yürütmeyi bilmeyen insanlar dolu. Ya otomatik vites, pedal var işte bas çek değil mi olay diyebilirsin, maalesef değil. Karakter olarak yüksek devirlerde atikleşen bir motor tipi atmosferik motorlar.
Bu yüzden yokuşa girmeden mümkünse bir vites küçült, gaza basmaktan korkma, gerekirse sonuna kadarda basabilirsin.

Hocam bir tane obd takıp devire bakarım sıkıntı yok. Zaten yokuslarda 4ten 2 ye cektıgımızde oluyor. Tamam o zaman devirli kullanırım aracı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…