Hyundai ix35 Alınır mı?

J.Lannes

Hectopat
Kışa doğru ix35 almayı düşünüyoruz fakat benim aklıma takılan bir şey var. Bu aracın sürüşü ve konforu nasıl? Elite modelini almayı düşünüyoruz fakat yakıt konusu beni biraz korkutmuyor değil, en fazla çıkabilceğimiz bütçe 105.000 TL. Aracın dış görünümü aşırı hoşuma gidiyor Qashqai gözüme pek güzel gözükmede nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:
Motoru eğer benzinli modelinden bahsediyorsanız motoru 2012 MD kasa Elantra ile aynı motor. Aynı motor i30 ve ix35'te de kullanılıyor. Yakıt konusunda DCT Otomatik şanzımanla beraber kullandığım Elantra MD aracımla LPG'de eğer gayet sakin kullanırsam klimada açık şekilde şehir içi gayet makul olan 6.5-7 LT bandında gidebiliyorum. Ama eğer çok seri ve gaza oturarak kullanırsam yine şehir içi ortalama rakamlarda atmosferik olduğu için 11-12 LT aralığını görebiliyorum. Bu iki bahsettiğim rakamlarda uç kullanımlarda olduğu sürece oluyor. Şehir içi duruma göre ekonomi veya yakıt harcayarak gittiğimde ise 8-10 LT bandında tüketime sahip oluyor. Uzun yol için ise yine sürücüye bağlı olmak kaydıyla yine LPG'de 9 LT gibi şehir içi rakamları da görebilirsiniz, 5.5-6 LT gayet ekonomik rakamlarda görebilirsiniz. Tabi gerçi ix35, Elantra'dan daha ağır ve yüksek bir şaseye sahip ve buda aracın atikliğine ve yakıt ekonomisine olumsuz etki olarak dönecektir.

Qashqai için konuşacak olursam motoru ix35 motoruna göre uzun yolda biraz daha az yakan bir motor ama şahsi kanaatim parasının çok üzerinde satılıyor ve boş paket şeklinde satılıyor. Kaza testlerinde ise iki araçta aynı sağlamlığa sahip. Hal böyle olunca aynı paraya yakıt tüketimi çokta farklı olmayan bir aracın boş paketine sahip olmaktansa diğer markanın en dolu paketine sahip olur, hem keyfime bakarım hemde aracın özellikleri ile sürüş esnasında zevkime bakarım.

Dipnot: Eğer ix35 (Elantra ve i30 modelleri içinde geçerli bu dediğim) alacaksanız, kronik (sanayi ustası ağzıyla) Airbag Sargısı'nın değişip değişmediğini kontrol ettirin. Sürücüden sürücüye değişmekle birlikte ortalama 100 ila 130 bin KM sonra o parçada arıza çıkıyor ve direksiyon kumandaları ile sürücü airbagi çalışamaz hale geliyor. Kronik sorunun belirtileri ilk önce hız sabitleme tuşlarının çalışmamaya başlaması ile kendini gösteriyor. Daha sonra airbag lambası sürüş esnasında rastgale yanıp sönmeye başlıyor. En son ses açma kapama tuşları da dahil olmak üzere tüm tuşlar sapıtıyor ve görevini yapamaz hale geliyor. Yaklaşık 50 bin km bu parçayı değiştirmeden kullandım, daha sonra AliExpress'ten parçanın muadilini alıp, taktırdım. Şuanda ilk günkü gibi çalışıyor düğmeler ve airbag. Eğer ix35 alacaksanız parçanın kodunu verebilirim.
Yakıt olarak üzecek bir model. Çok beklentiniz olmasın bu konuda. Tucson'a baktınız mı? Bana kalsa Qashqai alırım.
Yakıtı kime göre neye göre üzecek bir model? Aynı motor ile şehir içinde çok daha az yakıyorum ki ben LPG'de o Benzinde gitmesine rağmen. Tamamen kullanım meselesi yakıt tüketimi.

Hyundai gayet iyidir.2012 elantra var bendede.Üzmez ama ix35 almaktansa Tucson daha mantıklıdır.

Ha bu arada söylemeyi unutmuşum, Qashqai ve ix35 arasında iç hacimde ix35 çok daha geniş bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tucson'da Hyundai yeni akıma kapılarak arka tarafta iç hacimde kısıtlamaya gitmiş. Tucson'un bagajında bile gitmiş birisi olarak ix35 daha ferahtır diyorum.

Tucson hoşuma gidiyor fakat bilmiyorum ya ix35 çok güzel gözüktü gözüme tek çocuk olduğum için arabayı ben kullanıcam qashqai son günlerde çok moda oldu gibi geldi gözüme o yüzden aklımdan çıkardım şuan babam bana saldı şuan araba işini 2015 Hyundai ix35 1.6 GDI 102.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 731554499 eğerki satılmaz ise bunu almayı düşünüyoruz bu nasıl ? 8.2 yakıyormuş şehir içinde arkaya 2 tane televizyon gibi birşey ekleticem birde ses sistemi o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…